Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Λουλουδένια στεφάνια από ζυμάρι




Η ενασχόληση με το ζυμάρι ήταν από τα πρώτα χόμπι μου και τα στεφάνια από τα αγαπημένα μου θέματα χειροτεχνίας. Θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε στεφάνια από ζυμάρι και να στολίσετε με απλά υλικά.

Πως θα φτιάξετε στεφάνια από αλμυρό ζυμάρι

Η χειροτεχνία με απλά καθημερινά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι ανά πάσα στιγμή, είναι κάτι που με ενθουσιάζει. Το ζυμάρι είναι ένα από τα είδη εύπλαστου υλικού όπως ο πηλός, ο πορσελανοπηλός, η πλαστελίνη και ενδείκνυται για τηνκατασκευή διακοσμητικών στεφανιών.

Ξεκίνησα πριν αρκετά χρόνια να αυτοσχεδιάζω για να δημιουργήσω μετά από αρκετές προσπάθειες, κάποια πολύ όμορφα σχέδια τα οποία κοσμούσαν το σπίτι, τον εργασιακό μου χώρο αλλά και έγιναν δώρα με την ευκαιρία εορτών.

Η ενασχόληση με αυτήν τη δραστηριότητα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εκτόνωσης, καθώς μέσα από το ζύμωμα και το πλάσιμο διοχετεύονται με θετικό τρόπο τα τυχών αρνητικά συναισθήματα και η ένταση της ημέρας.

Η δραστηριότητα θεωρείται κατάλληλη και για μικρά παιδιά.
Τι θα χρειαστείτε
μια λεκάνη,
ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κιλό αλάτι ψιλό
λίγο νερό και λίγο λάδι

Αν αναρωτιέστε γιατί χρειάζεται τόσο αλάτι, σας θυμίζω ότι το χρειαζόμαστε για να μην φουσκώσει το μείγμα και να διατηρηθεί για αρκετό καιρό είτε ψημένο, είτε άψητο στο ψυγείο, σε περίπτωση που περισσέψει και θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα ταψάκι, μια λαδόκολλα, ένα μαχαιράκι και μια οδοντογλυφίδα για να χαράξετε τα σχέδια.



Αν στο τέλος θέλετε να χρωματίσετε το στεφάνι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέμπερες νερού, ή αν προτιμάτε τα φυσικά χρώματα όπως εγώ, μπορείτε να αλείψετε το τελικό σχέδιο με ένα πινέλο το οποίο θα βουτήξετε σε αυγό χτυπημένο.
Διαδικασία κατασκευής

Αφού ρίξουμε το αλεύρι και το αλάτι στη λεκάνη, θα ρίξουμε όσο νερό πάρει για να γίνει η ζύμη σφιχτή, να πλάθεται. Για να ξεκολλήσει από τα χέρια μας ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι.



Ετοιμάζουμε το ταψάκι με την λαδόκολλα μέσα στο οποίο θα τοποθετήσουμε εξαρχής την δημιουργία μας.

Αφού ετοιμαστεί η ζύμη μας δημιουργούμε το στεφάνι, είτε από ένα χοντρό κορδόνι ζύμης, είτε από 3 λεπτά ζυμαρένια κορδόνια τα οποία θα πλέξουμε σε κοτσίδα σε κυκλικό σχήμα όπως τα τσουρέκια.

Στη μια άκρη του στεφανιού μας θα ανοίξουμε με μια οδοντογλυφίδα μια τρύπα για να μπορέσουμε να το κρεμάσουμε ή θα φτιάξουμε με ένα κομμάτι ζυμάρι ένα λεπτό κορδόνι.

Στη συνέχεια, με μικρά κομμάτια ζυμαριού τα οποία πλάθουμε με τα δάχτυλά μας, δημιουργούμε λουλουδάκια όπως δείχνουν οι φωτογραφίες.



Τα ανθάκια τα πιέζουμε ελαφρά πάνω στο κυκλικό στεφάνι σε μικρά μπουκετάκια. Τα μεταξύ τους κενά τα γεμίζουμε με φυλλαράκια και με την βοήθεια της οδοντογλυφίδας ή ενός μαχαιριού χαράζουμε τα σχέδια και τα βάζουμε πάνω στο στεφάνι.



Στα μικρά στρογγυλά μπουμπούκια μπορούμε να καρφώσουμε καρφάκια γαρύφαλλο.

Αφού ολοκληρώσουμε το στόλισμα, τοποθετούμε το ταψάκι μας στον φούρνο και το αλείφουμε αν θέλουμε με αυγό. Θα το ψήσουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Η κατασκευή μας δε θα φουσκώσει, απλά θα πάρει ένα πολύ όμορφο ελαφρό ρόδινο χρώμα. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει είναι έτοιμο να στολίσει το χώρο μας.




Καλή διασκέδαση!
http://ecoview.gr/stefania-zymari

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ντεκουπάζ σε αυγά, χωρίς κόλλα και ασπράδι

Ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αυγά και ζάχαρη, από τον Γιώργο Γεράρδο!


Ανάποδη νηστίσιμη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αυγά και ζάχαρη, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Μια μηλόπιτα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν μάλιστα δεκάδες διαφορετικές εκδοχές, σκεπαστή, ανοιχτή, με φύλλο, με σταφίδες, με καραμέλα, τριφτή, με κανέλα και άλλες πολλές.


Για σήμερα που διανύουμε τη σαρακοστή θα φτιάξουμε μαζί μια πολύ πρωτότυπη μηλόπιτα χωρίς βούτυρο, αβγά και ζάχαρη. Ναι καλά διαβάσατε, χωρίς ζάχαρη! Όλη η γλύκα που χρειαζόμαστε θα έρθει από το μέλι και τις σταφίδες που θα χρησιμοποιήσουμε.

Πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο γλυκό και πάρα πολύ υγιεινό, ιδανικό για σνακ ή ακόμα και για το πρωινό. Φτιάχνεται εύκολα και με λίγα υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και αν θα τη θέλατε πιο γλυκιά προσθέστε 50γρ ζάχαρη στα μήλα και 50γρ ζάχαρη στη ζύμη.

Υλικά

4 μήλα , 100γρ μέλι  ,350γρ σταφίδες  ,150ml σπορέλαιο

300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις  ,100ml χυμός πορτοκάλι

3κγ Baking Powder  ,2κγ κανέλα  ,1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής

Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε 250ml ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο Multi-mayo της Kenwood μέχρι να λιώσουν τελείως.

Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Διπλώνουμε αρκετές φορές ένα φύλλο λαδόκολλας, μετράμε την ακτίνα μιας φόρμας κεικ με αποσπώμενο πάτο και κόβουμε τη λαδόκολλα με ψαλίδι. Έτσι έχουμε ένα στρογγυλό φύλο και το στρώνουμε στη φόρμα για να μη κολλήσουν τα μήλα στο ψήσιμο.

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το K-mix της Kenwood το πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Προσθέτουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το Baking Powder, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη.

Στρώνουμε στη φόρμα τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Καλή επιτυχία
Πηγή

http://olasimera.gr/anapodi-nistisimi-milopita-xoris-boytyro-ayga-kai-zaxari-apo-ton-giorgo-gerardo/

Συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα 25-03-2016


Συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα
25-03-2016




Υλικά συνταγής


3 κουταλιές της σούπας κακάο

2 κούπες αλεύρι

1 κούπα ζάχαρη

2 κουταλάκι σόδα

1 πρέζα αλάτι

2 βανίλιες

5 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι άσπρο

1 κούπα νερό

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

1 σοκολάτα μαύρη


Εκτέλεση

Κοσκίνησε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τις βανίλιες και έπειτα, σε ένα μπωλάκι, ανακάτεψε το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι, μέχρι να γίνουν όλα ένα.

Πρόσθεσε το λάδι και το ξύδι και ανακάτεψε καλά. Τέλος, πρόσθεσε και το νερό και χτύπησε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Άσε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να φτιάξεις την επικάλυψη σοκολάτας.

Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και πρόσθεσε και μια κουταλιά ελαιόλαδο για να γίνει πιο λεία η επιφάνεια της σοκολάτας.

Βγάλε το μείγμα του κεικ σοκολάτας από το ψυγείο και ψήσε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Για να δεις αν είναι έτοιμο, βύθισε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κεικ.

ediva.gr
http://simplylife.gr/pages/mageirikh/article/id/147

Η ΑΡΧΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ: ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ, ΡΙΧΝΕΙ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ!

  






Αυτή η παλιά γερμανική συνταγή έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για τη θεραπεία της αρτηριοσκλήρωσης, του κρυολογήματος και των μολύνσεων, της χοληστερόλης και του ιλίγγου. Επίσης είναι πολύ καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και για τηο καθάρισμα του ήπατος.

Μόλις 4 συστατικά θα χρειαστούν για την ετοιμασία.

• 4 λεμόνια ολόκληρα

• ρίζα τζίντζερ

• 4 κεφάλια σκόρδου και 2 λίτρα νερό



Προετοιμασία:

Πλύνετε τα λεμόνια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια Ξεφλουδίστε τα σκόρδα. Βάλτε τα λεμόνια, το τζίντζερ και τα σκόρδα σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα σε ένα τηγάνι. Ρίξτε το νερό και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Σουρώστε και ρίξτε το υγρό σε ένα γυάλινο μπουκάλι.

Καθημερινά για τρεις εβδομάδες πίνετε ένα ποτήρι δύο ώρες πριν το γεύμα, με άδειο στομάχι. Έπειτα κάντε ένα διάλειμμα για μία εβδομάδα και μετά ξανά για τρεις εβδομάδες. Αν η γέυση σας φάινεται πολύ δυνατή, προσθέστε μέλι.
ΠΗΓΗ: TONWTIKO.COM
http://be2news.gr

ΚΈΙΚ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ - ΥΠΈΡΟΧΟ ΚΑΙ ΑΦΡΆΤΟ, ΔΕ ΘΑ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΠΩΣ ΕΊΝΑΙ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ!





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
ΣΆΒΒΑΤΟ, 19 ΜΑΡΤΊΟΥ 2016



Ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας που δε θα πιστεύετε πως είναι νηστίσιμο!

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:
3/4 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. ζάχαρη
3,5 φλ. αλεύρι
2 φλ. νερό (θερμοκρασία βρύσης)
3 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα μαγειρική

Για το γλάσο:
1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σπορέλαιο
3 κ.σ. νερό

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1 1)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.

Βήμα 2 2)
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ.

Βήμα 3 3)
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40' περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).

Βήμα 4 4)
Ετοιμάστε το γλάσο: ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα.

Βήμα 5 5)
Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίχτε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δε θέλετε να βάλετε βούτυρο στη φόρμα λόγω νηστείας, μπορείτε απλώς να τη ντύσετε με λαδόκολλα ή να χρησιμοποιήσετε κάποια νηστίσιμη μαργαρίνη ή λίγο λαδάκι.



loading...
http://diavolnewss.blogspot.gr/2

ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΦΟΡΆ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΆΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΌΣΩΠΌ ΣΑΣ ΘΑ ΔΕΊΧΝΕΙ 10 ΧΡΌΝΙΑ ΝΕΌΤΕΡΟ!



Το ρύζι είναι πλούσια πηγή λινελαϊκού οξέως και σκουαλενίου

, ενός πανίσχυρου αντιοξειδωτικού που επίσης ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει

την εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Δοκιμάστε λοιπόν αυτή την πανεύκολη συνταγή ομορφιάς και δε θα χάσετε!

Υλικά:

3 κουταλάκια ρύζι 1 κουταλάκι γάλα 1 κουταλάκι μέλι

Προετοιμασία:

Βράστε και στραγγίξτε το ρύζι. Ανακατέψτε μία κουταλιά ζεστό γάλα στο ρύζι και μετά προσθέστε μία κουταλιά μέλι.

Πάντα να εφαρμόζετε τη μάσκα σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα. Αφήστε τη μάσκα μέχρι να στεγνώσει και ξεπλύνετε με το νερό στο οποίο βράσατε το ρύζι.

Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα!

http://diavolnewss.blogspot.gr/