Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020



Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στο χαρτί

(20)


Έχετε ήδη βαθμολογήσει τη συνταγή.




Ένα πιάτο με ιδιαίτερη νοστιμιά με κοτόπουλο Νιτσιάκος που πρώτα μαρινάρεται σε ένα ωραίο μίγμα με βάση το μέλι και τη μουστάρδα και στη συνέχεια «πακετάρεται» σε λαδόκολλα και ψήνεται στο φούρνο. Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι ή σαλάτα με κινόα.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'

afnitsiakos_paidid, κοτόπουλο, μουστάρδα, Νιτσιάκος, ντομάτα λιαστή, πράσο

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef


Υλικά

700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος
½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μουστάρδα, απαλή
λίγο μπούκοβο γλυκό (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη)
1 κουτ. σούπας μέλι
4 πράσα μεγάλα (μόνο το λευκό μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές, σε μέτρια κομμάτια
4 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 λεμόνι ακέρωτο, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
½ φλιτζάνι (100 ml) βαλσαμικό ξίδι λευκό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



ΔιαδικασίαΠλένετε και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους 1 εκ., τα ρίχνετε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκανίτσα) και προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γλυκό μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μέλι, τα κομμένα πράσα, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε 4 μεγάλα και τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας των 40 εκ., και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο χτυπημένο αβγό.

Βγάζετε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο, προσθέτετε τις φέτες λεμονιού και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε και πάλι. Μοιράζετε το μίγμα στο κέντρο κάθε λαδόκολας, φροντίζοντας να μοιράσετε ισόποσα τα πράσα, τα κλωναράκια δεντρολίβανο, τις λιαστές ντομάτες και τις φέτες λεμονιού και να στραγγίξετε κάθε δόση από τα πολλά υγρά, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα (1-2 κουτ. σούπας). Ενώνετε τις άκρες κάθε λαδόκολλας και στερεώνετε με σπάγκο ψησίματος δημιουργώντας 4 πουγκιά.

Βάζετε τα πουγκιά σε ένα μεγάλο ταψί ή σε μια λαμαρίνα του φούρνου και ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι τα πουγκιά να φουσκώσουν (καθώς είναι σφραγισμένα με το αβγό, θα φουσκώσουν από τον εγκλωβισμένο ατμό στο εσωτερικό τους). Τα σερβίρετε αμέσως, ανοίγοντάς τα την ώρα του σερβιρισμάτος, μέσα στα πιάτα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Bαλσαμικό ξίδι λευκό θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ αλλά και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά αν δεν βρείτε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κλασικό βαλσαμικό.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83/

https://www.olivemagazine.gr/menu/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%8d-


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Διατροφή κατά του καρκίνου: Ποιες μορφές καταπολεμούν αυτές οι 10 τροφές (εικόνες)


Διατροφή κατά του καρκίνου: Ποιες μορφές καταπολεμούν αυτές οι 10 τροφές (εικόνες)


Μια διατροφή πλούσια σε τροφές που έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως έχουν αντικαρκινική δράση, βοηθά τον οργανισμό να προστατευτεί από τις διάφορες μορφές της ασθένειας.


Οι περισσότερες από τις τροφές που παρουσιάζονται στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που αναστέλλουν την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών και κατά συνέπεια την εμφάνιση του καρκίνου.


Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες αντικαρκινικές τροφές:

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Αλμυρό κέικ με τυρί


Το έφτιαξα το Σαββατοκύριακο που πέρασε και μας άρεσε πάρα πολύ. Έχει γεύση πιο πολύ σαν του ψωμιού με λίγη ιδέα τυριού. Γίνεται δηλαδή κάτι σαν τυρόψωμο.



Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
2 φλυτζάνια τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένο
11/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
Λίγο γάλα μία ιδέα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Λίγο αλάτι

Πώς παρασκευάζεται:
Βάζουμε το βούτυρο και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι μαζί. Ρίχνουμε λίγο γάλα να υγρανθεί η ζύμη μας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τέλος το τυρί. Το τυρί μην το τρίψετε πολύ, γιατί χάνεται η γεύση. Τα υλικά μας όλα χωράνε σε μία φόρμα μεταλική κέικ.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Μόλις φουσκώσει βάζουμε μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκε. Αν βγαίνει η οδοντογλυφίδα άθικτη το κέικ μας έχει ψηθεί.





Καλή σας όρεξη!

Αναρτήθηκε από Natassas blog tips στις Οκτωβρίου 16, 2019https://natassasblogtips.blogspot.com/2019/10/blog-post_16.html

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020








H British Pathé, μία από τις παλαιότερες εταιρείες παραγωγής στον κόσμο, μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε online 85.000 ταινίες εντελώς δωρεάν.επιμέλεια: Βιβή Συργκάνη


Από το 1890 που ιδρύθηκε, η British Pathé άρχισε να καταγράφει κάθε πτυχή του παγκόσμιου πολιτισμού σε φιλμ. Δημιούργησε χιλιάδες ταινίες, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές και σίριαλ, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα online.
Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την συλλογή των 85.000 ταινιών συγκεντρωμένη στο παρακάτω link και να απολαύσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας 3.500 ώρες μοναδικού κινηματογραφικού υλικού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.britishpathe.com/

Καλή διασκέδαση!