Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ



41-720x415
olastifora.gr


Καρκινοπαθής που Νίκησε τον Καρκίνο Μοιράζεται Μαζί σας την συνταγή που της Έσωσε τη Ζωή



Αυτή η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, ζει στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Μοιράστηκε αυτήν την συνταγή, προκειμένου να βοηθήσει τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από αυτή την “δυσάρεστη ασθένεια”.
Η συνταγή παρασκευάζεται εύκολα και θα πρέπει να έχετε μόνο δύο συστατικά –το τζίντζερ και το μέλι.



Η Βόσνια υποστηρίζει αυτή η συνταγή την έφερε πίσω στη ζωή. Υπέφερε από καρκίνο των ενδοκρινών αδένων και εξαιτίας αυτού ήταν συνδεδεμένη σε μηχανές για 3 εβδομάδες. Ωστόσο, κατάφερε να θεραπεύσει τον εαυτό της χωρίς χημειοθεραπεία , χάρη σε αυτό το Φυσικό φάρμακο.
Χρειάζονται δύο μεγάλες ρίζες τζίντζερ, προκειμένου να προετοιμάσετε αυτό το φάρμακο. Καθαρίστε τις ρίζες τζίντζερ και κόψετε τις σε πολύ μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο τζίντζερ με μισό κιλό Καλό Μέλι.
Βάλετε αυτό το μείγμα σε ένα βάζο και φάτε τέσσερα κουταλάκια του γλυκού κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιήσετε πλαστικό ή κεραμικό κουτάλι, μην χρησιμοποιείτε ποτέ μεταλλικό κουτάλι.!
Τα πρώτα σημάδια βελτίωσης είναι εμφανή μετά από τρεις ημέρες.



Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Σκορπιός: Γάμος στο Nησί Mετά από Σχεδόν 50 Χρόνια -video από το Γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι και Όχι Μόνο



Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015





Τον γάμο της στο Σκορπιό προαναγγέλλει η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, 47...χρόνια από τότε που ο Αριστοτέλης Ωνάσης νυμφεύτηκε στο νησί την Τζάκι Κένεντι.

Σε συνέντευξη της η κόρη του Ρώσου ολιγάρχη για την οποία αγόρασε το Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση πριν από δύο χρόνια, δηλώνει: "Θέλω να ανακοινώσω ότι παντρεύομαι και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη που θα τελέσω το γάμο μου στο Σκορπιό την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Θα γιορτάσουμε το γεγονός μέσα από μία σεμνή τελετή στην οποία θα δώσουν το παρόν μόνο η οικογένειά μας και οι στενότεροι φίλοι μας. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Μέσα από το μεγάλο αυτό γεγονός ο Σκορπιός συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τις ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου. Επιθυμώ επίσης να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της γειτονικής Λευκάδας. Σε όλους εκείνους που είναι πάντα τόσο φιλόξενοι, δείχνουν σεβασμό και κατανοούν ότι χρειαζόμαστε να προστατεύσουμε την ιδιωτική μας ζωή".

Όπως λέει στην εφημερίδα, το νησί είναι «το προσωπικό μου καταφύγιο που με βοηθά να ξεκουραστώ και να επιστρέψω πιο δυνατή στις υποχρεώσεις μου. Είναι το δεύτερό μου σπίτι, ο απόλυτος προορισμός για τις διακοπές μου» και προσθέτει: «Είναι επίσης ένα ιερό μέρος, γεμάτο ιστορία, παράδοση και σεβασμό. Όλα αυτά οφείλονται στην κληρονομία που άφησε πίσω του ο Αριστοτέλης Ωνάσης».

Η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα θα παντρευτεί τον σύντροφό της επιχειρηματία, Juan Sartori, επικεφαλής της Union Group, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015.


http://wwwlefkaslive.blogspot.gr/2



















































































































Φώτο Ρεπορτάζ Ρεπόρτερ Nionios

Ποιες τροφές δεν θα σας παχύνουν ΠΟΤΕ



Υπάρχουν κάποιες τροφές εκεί έξω, που όσο κι αν τις καταναλώνετε, δεν πρόκειται να σαμποτάρουν τη δίαιτά σας και τη σιλουέτα σας. Απεναντίας, θα σας ωφελήσουν τόσο στη δίαιτα, όσο και στην υγεία.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015




Μπορεί στην παρακάτω λίστα να μην βρείτε τροφές όπως σοκολάτα και ζυμαρικά με σάλτσα, αλλά σίγουρα θα βρείτε γευστικές τροφές που υπόσχονται να μην σας χαλάσουν τα σχέδια γιαλεπτή σιλουέτα, ούτε να σας μείνουν αδιάφορα στη γεύση, ενώ ταυτόχρονα θα σας χαρίσουν πλούσια οφέλη.

Πιπεριές: 30 θερμίδες η μία μέτρια
Ίσως από τα πιο αρωματικά και γευστικά λαχανικά, οι πιπεριές, μπορούν να ταιριάξουν παντού, από σαλάτες μέχρι σάλτσες και πίτσες, προσθέτοντας ελάχιστες θερμίδες, αλλά πλούσιο άρωμα και γεύση στα πιάτα σας. Εκτός αυτού, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C τονώνοντας την άμυνα του οργανισμού σας, ενώ οι καυτερές πιπεριές με την καψαϊκίνη τους τονώνουν τον μεταβολισμό, εμποδίζει τη δημιουργία λίπους.





Κατσαρό λάχανο: 33 θερμίδες ανά φλιτζάνι (ψιλοκομμένο)
Έχοντας δημιουργήσει πολύ ντόρο γύρω από το όνομά του τα τελευταία χρόνια, το κατσαρό λάχανο φιγουράρει σε κάθε λίστα με υγιεινές υπερτροφές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, οι άνθρωποι που σημειώνουν χαμηλή πρόσληψη σε αυτού του είδους τα λαχανικά, παρουσιάζουν μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο λόγος είναι ότι όσοι το καταναλώνουν, καταφέρνουν με λίγες θερμίδες να προσθέτουν φυτικές ίνες στη διατροφή τους και τελικά να καταναλώνουν λιγότερες τροφές άλλου είδους, πιο παχυντικές.

Μπρόκολο: 31 θερμίδες ανά φλιτζάνι (ψιλοκομμένο)
Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πολύ ψηλά στη λίστα με τις τροφές με ελάχιστες θερμίδες και τομπρόκολο ειδικά, είναι από τα πιο ωφέλιμα. Η βαθιά πράσινη απόχρωσή του φανερώνει ότι είναι γεμάτο φυτοχημικά που καταπολεμούν τον καρκίνο και εκτός αυτού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες φέρνουν το αίσθημα κορεσμού σύντομα και μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι για πολλή ώρα. Προτιμήστε το ωμό ή στον ατμό και αξιοποιήστε το στα γεύματά σας σαν συνοδευτικό.





Μοβ λάχανο: 22 θερμίδες ανά φλιτζάνι (ψιλοκομμένο)
Σύμφωνα με ειδικούς, οι χρωματικές αποχρώσεις στα λαχανικά προσφέρουν πάντα κάποιου είδους αντικαρκινικά οφέλη κι όσον αφορά το μοβ, τα οφέλη επεκτείνονται και στην υγεία της καρδιάς. Φροντίστε να προσθέτετε όσο πιο συχνά μπορείτε μοβ λάχανο στη σαλάτα σας, έτσι ώστε να κάνετε το γεύμα σας πιο χορταστικό με λίγες θερμίδες και να τιθασεύετε τις λιγούρες σας αργότερα.

Κουνουπίδι: 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι
Γνωρίζουμε ότι το πιθανότερο είναι το κουνουπίδι να μην βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στα αγαπημένα σας λαχανικά, την ώρα, όμως, του σνακ, μπορεί να αποτελέσει πολύ έξυπνη επιλογή. Αν το να το καταναλώσετε ωμό δεν σας ενθουσιάζει, μπορείτε να του προσθέσετε νοστιμιά με λίγο ελαιόλαδο, αρκεί να έχετε υπόψη σας ότι κάθε κουταλάκι του γλυκού προσθέτει 45 θερμίδες. Μια άλλη καλή επιλογή είναι να το προτιμήσετε στον ατμό και να το αρωματίσετε με βότανα και μπαχαρικά ή λίγο ξύσμα λεμονιού.





Ντοματίνια: 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι
Αυτό είναι το μοναδικό φρούτο που θα δείτε στη λίστα κι ο λόγος είναι πως ενώ τα περισσότερα φρούτα έχουν περίπου 60 θερμίδες ανά θερμίδα, τα ντοματίνια φτάνουν μόλις τις 27. Εκτός από το να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας, μπορείτε να τα προτιμήσετε και ως σνακ στη θέση κάποιου άλλου φρούτου, λαμβάνοντας τα ίδια οφέλη, χωρίς την έξτρα ζάχαρη.

Σπανάκι: 7 θερμίδες ανά φλιτζάνι
Τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά είναι πάντα η σίγουρη λύση και το σπανάκι θα μπορούσε να είναι ο… αρχηγός τους. Εκτός του ότι έχει μηδαμινές θερμίδες, μπορεί να ωφελήσει τρομερά τον οργανισμό, ειδικά αν γυμνάζεστε εντατικά, αφού βοηθά στην «επιδιόρθωση» και στο «χτίσιμο» μυών, παρέχοντας ασβέστιο στον οργανισμό.

http://www.clickatlife.gr/diatrofi

Οι σούπερ τροφές που μπορούν να δώσουν ώθηση τον οργανισμό σας



Μερικές τροφές είναι πολύ γενναιόδωρες στις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που μας παρέχουν όταν τις καταναλώνουμε, συμβάλλοντας στη βελτίωση της λειτουργίας του οργανισμού μας εν γένει.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015
κατηγορίαΔιατροφή





Ο λόγος για τις υπερτροφές είναι πολύ έντονος τα τελευταία χρόνια και είτε σας απασχολεί ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής, είτε όχι, σίγουρα θα έχετε ακούσει γι’ αυτές. Δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο επιστημονικό ορισμό, αυτό, όμως, που είναι αποδεκτό είναι πως πρόκειται για τροφές που προσφέρουν στον οργανισμό μια ευρεία ποικιλία με θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη για τη διασφάλιση της υγείας, από το χτίσιμο ενός γερού ανοσοποιητικού, μέχρι την καταπολέμηση ασθενειών. Οι τροφές που θα βρείτε παρακάτω βρίσκονται ανάμεσα στις πιο σημαντικές.

Στρείδια
Σίγουρα δεν αποτελούν το κλασικό καθημερινό φαγητό, τα στρείδια, όμως, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ψευδάργυρο, χρειάζεται να μπαίνουν πιο συχνά στο διατροφικό σας πλάνο. Ανάμεσα στα οφέλη τους τονώνουν το ανοσοποιητικό, χαρίζουν ενέργεια και δίνουν ρυθμό στο μεταβολισμό, ενώ περιέχουν σελήνιο, ένα μέταλλο γνωστό για την προστασία της υγείας του θυρεοειδή, αλλά και σύμμαχος απέναντι σε φλεγμονές των αρθρώσεων. Τα στρείδια θεωρούνται από τους ειδικούς «χρυσωρυχεία» πρωτεΐνης και μας παρέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για το χτίσιμο του μυϊκού ιστού.





Στραγγιστό γιαούρτι
Το γιαούρτι χωρίς χρώμα και πρόσθετες γεύσεις είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης και δίνουν ώθηση στο ανοσοποιητικό. Ακόμη, είναι γνωστό για την ιδιότητά του να ρίχνει την αρτηριακή πίεση και να θωρακίζει την υγεία της καρδιάς. Σε σχέση, μάλιστα, με άλλα γιαούρτια, το στραγγιστό μας παρέχει τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης.

Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο διαθέτει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες στα ηπατικά κύτταρα, ενώ έχει αποδειχτεί αντιμικροβιακός παράγοντας απέναντι σε διάφορα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, του σταφυλόκοκκου και της σιγκέλας. Μαζί με όλα αυτά, συμβάλλει επίσης στη βελτίωση της λειτουργίας της μνήμης.





Μανιτάρια
Τα μανιτάρια μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας με πολλούς τρόπους, καθώς βοηθούν τόσο στον έλεγχο του βάρους, όσο και στην παροχή θρεπτικών συστατικών. Ταυτόχρονα, τονώνουν το ανοσοποιητικό και σύμφωνα με έρευνες μπορούν να σκοτώσουν καρκινικά κύτταρα και να «ξεριζώσουν» ιούς (όπως της γρίπης και της ανεμοβλογιάς). Κι αν όλα αυτά δεν σας φαίνονται αρκετά, ίσως σας πείσει το ότι μπορούν να καταστρέψουν βακτήρια όπως σαλμονέλα και E.Coli.

Φασόλια
Ίσως μια από τις πιο υποτιμημένες υπερτροφές, τα φασόλια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους, το οποίο με τη σειρά του ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη, καρδιοπαθειών και άλλων παθήσεων. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες μας κάνει να αισθανόμαστε κορεσμό σύντομα και για πολλή ώρα μετά την κατανάλωσή τους, ενώ σύμφωνα με έρευνα, φαίνεται ότι όσοι καταναλώνουν φασόλια, ζυγίζουν περίπου 3 κιλά λιγότερα από αυτούς που δεν τα προτιμούν.





Κινόα
Με τα φώτα στραμμένα πάνω της τα τελευταία χρόνια, η κινόα είναι ένα σούπερ δημητριακό με υψηλό περιεχόμενο σε φυτικές ίνες και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Σε σχέση με άλλα δημητριακά, μάλιστα, μας παρέχει την περισσότερη πρωτεΐνη και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε σίδηρο και κάλιο, απαλλαγμένη από γλουτένη, για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσανεξίας.

Λεμόνια
Αν τα στρείδια είναι «χρυσωρυχεία» πρωτεΐνης, τα λεμόνια είναι «χρυσωρυχεία» αντιοξειδωτικών, ειδικά φλαβονοειδών, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καταπολεμούν κάποια είδη καρκίνου. Είναι σούπερ-πλούσια σε βιταμίνη C, απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό, αλλά και για το κολλαγόνο στο σώμα, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα στα αιμοφόρα αγγεία, τους τένοντες, τα κόκαλα και τους συνδέσμους.





Ανανάς
Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, το τροπικό αυτό φρούτο έχει ιδιαίτερη αντιφλεγμονώδη δράση. Περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρωμελαΐνη και μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της φλεγμονής, να επιβραδύνει τη δημιουργία θρόμβων και να τονώσει την απορρόφηση αντιβιοτικών. Έρευνες δείχνουν, μάλιστα, ότι παίζει ρόλο και στον έλεγχο της ανάπτυξης όγκων και κακοηθών κυττάρων. Μαζί με όλα αυτά, προσθέστε τις φυτικές του ίνες και τη βιταμίνη C κι έχετε μπροστά σας ένα υπερ-φρούτο.

http://www.clickatlife.gr/diatrofi

Γιαούρτι κατά του καρκίνου της ουροδόχου κύστης



Ένα από τα πιο απλά σνακ, το γιαούρτι,


μπορεί να κάνει μεγάλο καλό στο ουροποιητικό σας.






Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015


Συνδυάζεται με φρούτα, μέλι, ακόμα και γλυκό του κουταλιού, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τζατζίκι, ενώ μπορεί να το βρούμε ακόμη και στο σουβλάκι μας! Κι αν δεν σας φτάνουν όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί για να το εκτιμήσετε και να το βάλετε στη διατροφή σας, ίσως το ότι δρα κατά του καρκίνου σάς πείσει.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν στο American Journal of Clinical Nutrition, το γιαούρτι φαίνεται πως μπορεί να προστατέψει από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Συγκεκριμένα, γυναίκες που συμμετείχαν σε μελέτη 9 χρόνων κι έτρωγαν καθημερινά 2 ή περισσότερες μερίδες «ζωντανών» γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γιαούρτι, σημείωσαν κατά 38% μικρότερη πιθανότητα ν' αναπτύξουν την εν λόγω ασθένεια, σε σχέση με αυτές που δεν τα κατανάλωναν. Ο λόγος είναι ο γαλακτοβάκιλλος, ένα προβιοτικό που εντοπίζεται στο γιαούρτι και δρα προστατευτικά, ενώ κάνει καλό και στην υγεία του εντέρου. Με την κατανάλωση ενός γιαουρτιού λοιπόν ευνοείτε την ουροδόχο κύστη, το έντερο, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνετε και το απαραίτητο για τα οστά ασβέστιο.

Τα γαλακτοκομικά που δεν περιέχουν προβιοτικά, πάντως, βρέθηκε ότι δεν έχουν την εν λόγω ευνοϊκή επίδραση στον οργανισμό, γι’ αυτό ελέγξτε τις ετικέτες, πριν επιλέξετε το γιαούρτι σας.




http://www.clickatlife.gr/diatrofi/

ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ, ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΡΕΥΜΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;



Πήγατε εκδρομή και δεν πήρατε μαζί σας ηλεκτρικές συσκευές, γιατί είστε ευσυνείδητοι και θέλετε να προστατέψετε το περιβάλλον από κάποια…

Καλά κάνατε! Και αν ανησυχείτε για το τι θα φάτε, μην αγχώνεστε. Δε χρειάζεστε καν ρεύμα για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο χωριάτικο ψωμί!
Τι θα χρειαστείτε:
μια γλάστρα ελαιόλαδο αλουμινόχαρτο αλεύρι μαγιά αλάτι
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 2-4 ώρες πριν ξεκινήσετε.
Βήμα 1: Προετοιμασία γλάστρας


Ξεπλύνετε καλά με νερό και μόλις στεγνώσει απλώστε αρκετό ελαιόλαδο σε ολόκληρο το εσωτερικό της. Επειδή όμως θα απορροφηθεί αμέσως, περάστε και μια δεύτερη στρώση.
Βήμα 2


Καλύψτε την τρύπα που βρίσκεται στον πάτο της με το αλουμινόχαρτο και βάλτε και πάνω από αυτό ελαιόλαδο.
Βήμα 3


Βάλτε τη ζύμη στη γλάστρα – αφήνοντας 1/3 κενό πάνω – και προσθέστε ελαιόλαδο.
Βήμα 4


Καλύψτε τη γλάστρα με αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα μικρό θόλο στο επάνω μέρος, για να χωρέσει το ψωμί όταν φουσκώσει.
Βήμα 5: Ψήσιμο





Βάλτε τη γλάστρα πάνω στα καuτά κάρβουνα (είτε είστε στην εξοχή είτε στην αυλή του σπιτιού σας δεν έχει σημασία). Σε περίπου 20 λεπτά – ανάλογα με τη φωτιά σας – που θα μυρίσετε το ψωμί, είναι έτοιμο!
Βήμα 6


Βγάλτε τη γλάστρα από τη φωτιά με προσοχή όμως για να μην καείτε και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και θα δείτε τη χρυσαφένια κρούστα του ψωμιού σας. Αν είστε πολύ ανυπόμονοι και αποφασίσετε να το βγάλετε αμέσως, θα κολλήσει στη γλάστρα. Απλά περιμένετε να κρυώσει και θα ξεκολλήσει από μόνο του.
Έτοιμο!







HTTP://FRAPPETIME.GR/
Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Λαζάνια με λαχανικά




http://www.icookgreek.com/


Προετοιμασία: 45 λεπτά
· Ψήσιμο: 40 λεπτά
· Μερίδες: 6
· Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
· ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
· κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα
· πράσα 3
· αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
· ξερό φασκόμηλο λίγο
· μοσχοκάρυδο ή κανέλα λίγο
· κολοκύθα βρασμένη και κομματιασμένη 3 φλιτζάνια
· πατάτες βρασμένες και κομματιασμένες 2
· κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 1 1/2 φλιτζάνι
· παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα 1 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη

· γάλα 1,5% λιπαρά 150 ml

· φύλλα λαζάνια (περίπου 180 γρ.) 9 πλατιά
· μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας
· 1 ντομάτα μέτρια ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα για μερικά λεπτά να γυαλίσουν.

Προσθέτετε τη ντομάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα

μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνετε

2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

3. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε την κολοκύθα και τις πατάτες με 3/4

του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, λίγα από τα

μπαχαρικά (φασκόμηλο και μοσχοκάρυδο) και αλατοπιπερώνετε.

4. Ρίχνετε το γάλα σε ένα ταψάκι και σκεπάζετε με το 1/3 από τα λαζάνια.


Στη συνέχεια απλώνετε το μισό μείγμα της κολοκύθας και το μισό μείγμα

πράσων και κρεμμυδιών. Σκεπάζετε με άλλη μία στρώση λαζάνια.

5. Απλώνετε άλλη μία στρώση με μείγμα κολοκύθας και μείγμα

κρεμμυδιών-πράσων. Ανακατεύετε το μείγμα κολοκύθας που έχει

περισσέψει με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και καλύπτετε το τελευταίο

στρώμα λαζάνια, πασπαλίζοντας με 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

και σκορπίζετε κομματάκια βούτυρο.

6. Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο

για 20 περίπου λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε

ο ψήσιμο για άλλα 15΄μέχρι να πάρει χρώμα