Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

 Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)

Όταν δεν φτάνουν για ντολμαδάκια (ή όταν περισσεύουν…)

Δεν τους χορταίνουμε όλο το καλοκαίρι. Όπου κι αν μπουν δίνουν γλύκα και χρώμα. Μέχρι και σε μακαρονάδα τους έβαλα φέτος ακολουθώντας μια ιταλιάνικη συνταγή.

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)

Εννοείται ότι τους απολαύσαμε σε ντολμαδάκια και σε γεμιστά , καθώς και τηγανητούς, γεμισμένους με τυριά. Τους αθούς λέω. Το πιο συνηθισμένο βρώσιμο άνθος της κουζίνας μας και όχι μόνο!

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)

Όπως έχω διαπιστώσει, και η ιταλική κουζίνα βρίθει από συνταγές με κολοκυθοανθούς. Μερικές μάλιστα μπορούν κάλλιστα να προσαρμοστούν στη δικά υλικά.

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)
Η σημερινή συνταγή είναι ο πιο εύκολος τρόπος να τους απολαύσουμε και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να τον εφαρμόσουμε ακόμη κι αν οι αθοί μας είναι καμιά δεκαπενταριά όλοι κι όλοι. Είναι ο παλιός παραδοσιακός τρόπος για να απολαύσουμε τα αγαπημένα λουλούδια όταν δεν έχουμε πολλά!

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)

Δηλαδή, αγοράζεις φρέσκα κολοκυθάκια, κρατάς τους αθούς σε μια άκρη και απολαμβάνεις ένα εξαιρετικό ορεκτικό! Με μια ρακή ή μια μπυρίτσα, είναι ό,τι πρέπει για τα ευχάριστα Σεπτεμβριάτικα βραδάκια στη βεράντα!

Κουταλίτες με αθούς (κολοκυθολούλουδα)
Ο χυλός είναι μια εμπλουτισμένη εκδοχή του χυλού που χρησιμοποιώ στο τηγάνισμα, με προτεινόμενο υγρό την μπύρα ή σόδα αναψυκτικό για να γίνει πιο αφράτος.

Παρατηρήσεις

1)Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό ή ρίγανη ή άλλο αρωματικό της επιλογής μας.
2) Αν μας φανεί ότι το μείγμα «σκορπάει» στο τηγάνι όταν θα βάλουμε τους πρώτους, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.
3)Μπορούμε να βάλουμε και κάποιο κίτρινο πικάντικο τυρί αν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου