Μεζούρες
2 Min To Read (584 Words)
Μετατροπή από γραμμάρια σε φλυτζάνια και ml
Για τη μετατροπή αυτή χρησιμοποίησα τις κούπες (φλιτζάνια) και τα κουτάλια μεζούρες της Zyliss από το Cook-Shop.
Γενικά και ανεξάρτητα από το είδος που θέλουμε να μετρήσουμε οι μεζούρες αυτές είναι:
1 φλιτζάνι 250 ml 1 κουτ. σούπας 15 ml
1/2 φλιτζάνι 125 ml 1 κουτ. γλυκού 5 ml
1/3 φλιτζάνι 80 ml 1/2 κουτ. γλυκού 2.5 ml
1/4 φλιτζάνι 60 ml 1/4 κουτ. γλυκού 1.25 ml
Αλεύρι γενικής χρήσης / αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι 130 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Αμύγδαλα ολόκληρα / αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι 130 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Αμυγδαλόσκονη
1 φλιτζάνι 100 γρ
Βούτυρο - Μαργαρίνη
1 φλιτζάνι 210 γρ
1 κ.σ. 15 γρ
1 stick 113 γρ
Γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)
1 φλιτζάνι 120 γρ
Γιαούρτι
1 φλιτζάνι 230 γρ
Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι 200 γρ
1 κ.σ. 12 γρ
Ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι 130 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Ζάχαρη καστανή
1 φλιτζάνι 200 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Ζάχαρη μαύρη
1 φλιτζάνι 220 γρ
1 κ.σ. 15 γρ
Ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι 90 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Κακάο
1 φλιτζάνι 100 γρ
1 κ.σ. 10 γρ
Κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι 230 γρ
Κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι 110 γρ
1 κ.γλ. 5 γρ
1 κ.σ. κοφτή 7 γρ
Λάδι
1 φλιτζάνι 200 γρ
Λεμόνι / Πορτοκάλι
1 φλιτζάνι 240 γρ
1 κ.σ. 15 γρ
Μέλι
1 φλιτζάνι 310 γρ
1 κ.σ. 20 γρ
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. 17 γρ
1 φλιτζάνι 110 γρ
Νερό
1 φλιτζάνι 200 γρ
1 κ.σ. 12 γρ
Ρύζι ωμό
1 φλιτζάνι 220 γρ
Ρύζι βρασμένο 170 γρ
Σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι 170 γρ
Σοκολάτα λιωμένη
1 φλιτζάνι 160 γρ
Τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι 110 γρ
** Οι μετρήσεις των στερεών υλικών έγιναν με τα υλικά "πατημένα" και όχι αφράτα
*** Προσωπική άποψη και συμβουλή προς τις νέες και άπειρες νοικοκυρές είναι να χρησιμοποιούν ζυγαριά (τώρα πια στο εμπόριο υπάρχουν άφθονες και σε χαμηλές τιμές) γιατί είναι πιο σίγουρη η επιτυχία των παρασκευασμάτων είτε είναι γλυκά είτε είναι φαγητά (κυρίως όμως στα γλυκά).
****************************
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1ΟΟ γρ. Ζάχαρης με
* 70 γρ. Φρουκτόζη
* 100 γρ. καστανή ή σκούρα καστανή ζάχαρη
* 15 γρ. γλυκαντικό Slim Line για μαγειρική και ζαχαροπλαστική (ακόμη και για προϊόντα που ψήνονται)
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΡΩΝ
1 λίτρο = 1 L ή 1lt
1 δέκατο του λίτρου = 1dl
1 εκατοστό του λίτρου = 1 cl
1 χιλιοστό του λίτρου = 1 ml
ΟΠΟΤΕ...
1 lt = 10 dl = 100 cl = 1.000 ml
1 dl = 0,1 lt = 10 cl = 100 ml
1 cl = 0,01 lt = 0,1 cl = 10 ml
1 ml = 0,001 lt = 0,01 dl = 0,1 cl
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΚΕΛΣΙΟΥ ΦΑΡΕΝΑΪΤ
140 275
150 300
160/170 325
180 350
190 375
200 400
220 425
230 450
240 475
Σημείωση: Η θερμότητα του φούρνου δεν είναι ίδια από τη μια συσκευή στην άλλη. Παίζουν ρόλο το ύψος της σχάρας του φούρνου, ο αέρας -εάν η κουζίνα είναι αερόθερμη- το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Καλό λοιπόν θα είναι να δοκιμάσετε το δικό σας φούρνο και να δείτε ποια είναι η θερμοκρασία που θα σας δώσει το ποθητό αποτέλεσμα.
https://tantekiki.blogspot.com/p/blog-page.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου