Σάββατο 13 Μαρτίου 2021



Μεζούρες

2 Min To Read       (584 Words)

Μετατροπή από γραμμάρια σε φλυτζάνια και ml
Για τη μετατροπή αυτή χρησιμοποίησα τις κούπες (φλιτζάνια) και τα κουτάλια μεζούρες της Zyliss από το Cook-Shop.

Γενικά και ανεξάρτητα από το είδος που θέλουμε να μετρήσουμε οι μεζούρες αυτές είναι:

1 φλιτζάνι 250 ml 1 κουτ. σούπας 15 ml

1/2 φλιτζάνι 125 ml 1 κουτ. γλυκού 5 ml

1/3 φλιτζάνι 80 ml 1/2 κουτ. γλυκού 2.5 ml

1/4 φλιτζάνι 60 ml 1/4 κουτ. γλυκού 1.25 ml


Αλεύρι γενικής χρήσης / αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλιτζάνι 130 γρ

1 κ.σ. 10 γρ

Αμύγδαλα ολόκληρα / αμυγδαλόψιχα

1 φλιτζάνι 130 γρ

1 κ.σ. 10 γρ

Αμυγδαλόσκονη

1 φλιτζάνι 100 γρ

Βούτυρο - Μαργαρίνη

1 φλιτζάνι 210 γρ

1 κ.σ. 15 γρ

1 stick 113 γρ

Γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη)

1 φλιτζάνι 120 γρ

Γιαούρτι

1 φλιτζάνι 230 γρ

Ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι 200 γρ

1 κ.σ. 12 γρ

Ζάχαρη άχνη

1 φλιτζάνι 130 γρ

1 κ.σ. 10 γρ

Ζάχαρη καστανή

1 φλιτζάνι 200 γρ

1 κ.σ. 10 γρ

Ζάχαρη μαύρη

1 φλιτζάνι 220 γρ

1 κ.σ. 15 γρ


Ινδοκάρυδο
1 φλιτζάνι 90 γρ

1 κ.σ. 10 γρ


Κακάο
1 φλιτζάνι 100 γρ
1 κ.σ. 10 γρ


Κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι 230 γρ


Κορν φλάουρ

1 φλιτζάνι 110 γρ
1 κ.γλ. 5 γρ

1 κ.σ. κοφτή 7 γρ

Λάδι

1 φλιτζάνι 200 γρ

Λεμόνι / Πορτοκάλι

1 φλιτζάνι 240 γρ

1 κ.σ. 15 γρ

Μέλι

1 φλιτζάνι 310 γρ
1 κ.σ. 20 γρ

Μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. 17 γρ

1 φλιτζάνι 110 γρ

Νερό
1 φλιτζάνι 200 γρ

1 κ.σ. 12 γρ


Ρύζι ωμό

1 φλιτζάνι 220 γρ

Ρύζι βρασμένο 170 γρ

Σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι 170 γρ

Σοκολάτα λιωμένη

1 φλιτζάνι 160 γρ

Τυρί τριμμένο

1 φλιτζάνι 110 γρ


** Οι μετρήσεις των στερεών υλικών έγιναν με τα υλικά "πατημένα" και όχι αφράτα

*** Προσωπική άποψη και συμβουλή προς τις νέες και άπειρες νοικοκυρές είναι να χρησιμοποιούν ζυγαριά (τώρα πια στο εμπόριο υπάρχουν άφθονες και σε χαμηλές τιμές) γιατί είναι πιο σίγουρη η επιτυχία των παρασκευασμάτων είτε είναι γλυκά είτε είναι φαγητά (κυρίως όμως στα γλυκά).


****************************


ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1ΟΟ γρ. Ζάχαρης με

* 70 γρ. Φρουκτόζη
* 100 γρ. καστανή ή σκούρα καστανή ζάχαρη
* 15 γρ. γλυκαντικό Slim Line για μαγειρική και ζαχαροπλαστική (ακόμη και για προϊόντα που ψήνονται)



ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΡΩΝ

1 λίτρο = 1 L ή 1lt
1 δέκατο του λίτρου = 1dl
1 εκατοστό του λίτρου = 1 cl
1 χιλιοστό του λίτρου = 1 ml

ΟΠΟΤΕ...
1 lt = 10 dl = 100 cl = 1.000 ml
1 dl = 0,1 lt = 10 cl = 100 ml
1 cl = 0,01 lt = 0,1 cl = 10 ml
1 ml = 0,001 lt = 0,01 dl = 0,1 cl




ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


ΚΕΛΣΙΟΥ       ΦΑΡΕΝΑΪΤ

140              275

150             300

160/170       325

180              350

190              375

200             400

220             425

230            450

240            475



Σημείωση: Η θερμότητα του φούρνου δεν είναι ίδια από τη μια συσκευή στην άλλη. Παίζουν ρόλο το ύψος της σχάρας του φούρνου, ο αέρας -εάν η κουζίνα είναι αερόθερμη- το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Καλό λοιπόν θα είναι να δοκιμάσετε το δικό σας φούρνο και να δείτε ποια είναι η θερμοκρασία που θα σας δώσει το ποθητό αποτέλεσμα.

https://tantekiki.blogspot.com/p/blog-page.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου