Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο



Τέλειο “τρουφο-κέικ” που λιώνει στο στόμα σαν τα τρουφάκια!
Γράφει:Τάνια Ζερβού



Από τη blogger Foivi Geller

Γι αυτό το “τρουφο-κέικ” (που λιώνει στο στόμα σαν τα τρουφάκια), ή κέικ χωρίς ψήσιμο, θα χρειαστείτε ένα στενό, όσο πιο στενό ταψάκι, ακόμα και αυτά της μίας χρήσης τα αλουμινένια. Όσο πιο στενό τόσο πιο ψηλό θα βγει το κομμάτι. Είναι λίγο πακετάκι να βγει από την φόρμα, αλλά βγαίνει.



Συνταγή για σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι και χωρίς ψήσιμο:
Υλικά
Λίγο βούτυρο για να βουτυρώσετε το ταψάκι/την φόρμα
250 γρ σοκολάτα ή κουβερτούρα 70% περιεκτικότητα σε κακάο, ψιλοκομμένη
250 γρ κρέμα γάλακτος με μπόλικα λιπαρά
2 σφηνάκια εσπρέσο καφέ, αυτόν που πίνουμε*
1/4 κ.γ fleur de sel (φίνο αλάτι χοντρό, ανθός αλατιού, στα σούπερ μάρκετ)
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βουτύρωσε την φόρμα. Μετά κόψε μια λαδόκολλα και εφάρμοσε από πάνω, ώστε να καλύπτεις τα -παρόλα αυτά- βουτυρωμένα τοιχώματα (δε βγαίνει εύκολα το γλυκό…).
Σε μπέν μαρί (αυτοσχέδιο) λιώσε ελαφρώς την σοκολάτα/κουβερτούρα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, ζέστανε την κρέμα γάλακτος και ρίξε μέσα το εσπρέσο. Λίγο πριν βράσει ρίξε το αλάτι, ανακάτεψε καλά και απομάκρυνε το σκεύος από την φωτιά.
Ρίξε την κρέμα πάνω από την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψε ασταμάτητα και σταθερά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να μην ξεχωρίζουν καθόλου τα υλικά.
Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι/φόρμα και βάλε  το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή και για όλο το βράδυ.
Πριν σερβίρεις άφησέ το να έρθει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, βγάλε το από την φόρμα, κόψε κομμάτια-και--πασπάλισε-με--κακάο.//Είναι---τέλειο! --https://www.missbloom.gr/gourmet/epidorpia/sokolatenio-keik-choris-alevri-kai-choris-psisimo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου