2 φλυτζάνια ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο { μισό φυτίνη ,μισό βούτυρο soft }
2 φλυτζάνια γιαούρτι
2 φλυτζάνια γιαούρτι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ,1 φλιτζάνι αλεύρι
1 ποτηράκι λικέρ ούζο ή ότι ποτό σας αρέσει
1 ολόκληρο πορτοκάλι
λίγη σόδα , λίγο baikin
αμύγδαλα ή καρύδια ψημένα και κοπανισμένα
εκτέλεση
Κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι
1 ποτηράκι λικέρ ούζο ή ότι ποτό σας αρέσει
1 ολόκληρο πορτοκάλι
λίγη σόδα , λίγο baikin
αμύγδαλα ή καρύδια ψημένα και κοπανισμένα
εκτέλεση
Κτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το γιαούρτι
Τέλος όλα τα υπόλοιπα υλικά με την παρατήρηση ότι το
πορτοκάλι αφού το πλύνουμε καλά ,το αλέθουμε
με την φλούδα στο μιξεράκι ,και διαλύουμε σε αυτό τη σόδα
πριν το αναμείξου με όλα μαζί τα υλικά
Αν θέλουμε σιροπιιάζουμε τη Βασιλόπιτά μας ή
διαφορετικά τοποθετουμε ζάχαρη άχνη { την κοσκινίζουμε }
διαφορετικά τοποθετουμε ζάχαρη άχνη { την κοσκινίζουμε }
ή μερμελάδα με φρούτα του δάσους
ή όποια γεύση προτιμάτε .
Ψήνουμε περίπου μια ώρα 200΄΄.
αρχείο Κατερίνας Σταύρακα
η αυθεντική συνταγή είναι του 1955
Καλή σας επιτυχία !!!!!!
αρχείο Κατερίνας Σταύρακα
η αυθεντική συνταγή είναι του 1955
Καλή σας επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου