Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Βασιλόπιτα κέικ με πορτοκαλάδα






ΥΛΙΚΑ
250 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σοφτ
250 γρ.ζάχαρη
250 γρ.πορτοκαλάδα με ανθρακικό
500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
3 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
400 γρ.βανίλια υποβρύχιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη 5 λεπτά και προσθέτω 1-1 τα αυγά,ρίχνω βανίλιες,ξύσμα,αλάτι και τέλος χτυπώντας στη σιγανή ταχύτητα ρίχνω εναλλαξ το αλεύρι με την πορτοκαλάδα,τελειώνοντας πάντα με αλευρι.Δεν παραχτυπάω το μίγμα μου.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψακι 28 εκ.με λαδοκολα βουτυρωμενο και ψήνω στους 180 50 λεπτα περιπου.
Αφήνω το κέικ να γινει χλιαρό και περιχύνω με το γλάσο βανίλιας το οποίο το λιώνω πρώτα σε μπεν μαρι.
Εγώ το φλουρί το βάζω αφού ψηθεί η Βασιλόπιτα μπήγοντάς το από την κάτω μεριά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου