Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Πανετόνε Στην κουζίνα | 08 Δεκέμβριος, 2019













Πανετόνε
Στην κουζίνα |
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
FASHION DIRECTOR: 
Ειρήνη Βάσσου
PHOTOGRAPHER: 
Νικόλ Μπαρτζώκα (D-tales)
Ρεπορτάζ Αγοράς:
 Στέφανος Ντομανιαν
VIDEO: Ντεκουμές Κωνσταντίνος

Σε ποιον δεν αρέσει αυτό το κέικ 
που θυμίζει τσουρέκι;

Τι θα χρειαστούμε:
75 ml μπράντυ,175 γραμ. σταφίδες
550-620 γραμ. αλεύρι
175 γραμ. βούτυρο,1κ.τ.γ αλάτι,65 γραμ. ζάχαρη,
3 γραμ. αλάτι,½ κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας,
11 γραμ. ξηρή μαγιά,  λεμόνι ξυσμα,1 πορτοκάλι ξύσμα
2 αυγά,2 κρόκους αυγών,175 ml γάλα
175 γραμ. ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκάλι ψιλοκομμένη
Μέλι, ζάχαρη άχνη για διακόσμηση, κρυστάλους ζάχαρης

Πως το φτιάχνουμε:

Λαδώστε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι για κέικ 17εκ. 
Σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί το οποίο θα προεξέχει 12εκ. από το χείλος.
Βάλτε σε ένα μπολ το μπράντυ και τις σταφίδες και αφήστε τις να 
μουλιάσουν για 2-4 ώρες. Κοσκινίστε το αλεύρι μέσα στο μπολ και
 προσθέστε το βούτυρο και το αλάτι, προσαρμόστε τον γάντζο και 
αναμείξτε τα υλικά στην χαμηλότερη ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι 
να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε την ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο,
 το εκχύλισμα βανίλιας, τη μαγιά, τις φλούδες, τα αυγά και το γάλα
 και αναμείξτε στην χαμηλότερη ταχύτητα για 2 λεπτά, μέχρι να 
δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη. Συνεχίστε να ζυμώνετε στην
 ταχύτητα 2 για 2 λεπτά.

Αφαιρέστε το μπολ. Σκεπάστε το με μια διάφανη μεμβράνη ελαφρώς
 λαδωμένη και αφήστε το για 2-4 ώρες, μέχρι να φουσκώσει και να 
διπλασιαστεί σε μέγεθος. Στραγγίξτε τις σταφίδες. Βάλτε ξανά 
τον γάτζο και ζυμώστε στην ταχύτητα 2 για 1 λεπτό. 
Προσθέστε τα φρούτα και ζυμώστε στην ταχύτητα 2 για 2 ακόμα λεπτά,
 μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλτε την ζύμη σε μια ελαφρώς 
αλευρωμένη επιφάνεια και φτιάξτε μια μπάλα που να χωράει στο ταψάκι.

Χαράξτε βαθιά έναν σταυρό στην επιφάνεια της ζύμης 
αφήστε την μέχρι να φουσκώσει και να φτάσει 2,5εκ 
πάνω από τα ταψάκι.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και ψήστε το ψωμί 
για 15 λεπτά. Μειώστε την θερμοκρασία στους 180°C και
 ψήστε για ακόμα 40 λεπτά. Αφήστε το ταψάκι να κρυώσει 
για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το από το ταψάκι και 
αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Απλώστε το μέλι και 
διασκορπίστε τους κρυστάλλους ζάχαρης. 
Πασπαλίστε με πολύ ζάχαρη άχνη.

Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου 
θα βρείτε στην σελίδα του www.petros-syrigos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου