Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Αυτός ο άνθρωπος χτίστηκε το δικό του σπίτι Hobbit με μόλις 5k Από τον Robert Coleman, Δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουνίου 2019

http://teddyfeed.com/trending/man-built-own-hobbit-home-ob/
Μετά το όνειρό του

Ο Simon Dale είχε πάντα ενδιαφέρεται να κατασκευάσει το δικό του σπίτι. Δεν είχε απαραιτήτως τις δεξιότητες για να το κάνει, αλλά ήθελε να δημιουργήσει κάπου την οικογένειά του να μπορεί να ζήσει και να είναι περήφανη. Επιπλέον, με την οικοδόμηση της ιδιοκτησίας του, έσωσε τον εαυτό του την δαπανηρή περιουσία να χρειαστεί να πληρώσει ενοίκιο ή υποθήκη.




Ο Simon δήλωσε ο ίδιος ότι η ανάληψη του ρόλου ενός αρχιτέκτονα ήταν ένας τρόπος για να δημιουργήσετε "κάτι που είναι μέρος του εαυτού σας" και όχι αυτό που θέλει ο κατασκευαστικός κλάδος.
Υπό έναν όρο

Ο Simon ήταν τυχερός όταν άρχισε να ψάχνει κάπου για να χτίσει το σπίτι του, επειδή δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρει το τέλειο μέρος. Συνέβη σε μια πλαγιά στην Ουαλία, την οποία έλαβε δωρεάν εφ 'όσον υπακούει σε μια προϋπόθεση.



Ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι ο Dale, και κατ 'επέκταση η οικογένειά του, έπρεπε να φροντίσει την περιοχή εάν ήθελαν να ζήσουν εκεί χωρίς να πληρώσουν δεκάρα. Ευτυχώς, ο Simon δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτό - γι 'αυτό χτίζει ένα σπίτι ούτως ή άλλως.
Ετοιμος για δράση

Με ένα οικόπεδο για να αξιοποιήσει και μια ιδέα στο μυαλό, ο Dale σπαταλούσε χωρίς χρόνο να φτάσει στη δουλειά. Έγραψε ένα σχέδιο για το πώς ήθελε το σπίτι του να κοιτάξει, έπειτα στρατολόγησε τον πατέρα του-σε-δικαίου για να βοηθήσει με τη διαδικασία.



Η πρόθεση ήταν η κατοικία να είναι μέτριο μέγεθος, αλλά αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει το ζευγάρι και τα δύο παιδιά τους. Ήθελαν επίσης να κάνουν το κτίριο όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το περιβάλλον, ανεξάρτητα από το πόσο μήκη έπρεπε να διανύσουν.
Έλλειψη των σωστών δεξιοτήτων

Πηγαίνοντας στο έργο, ο Dale κίνητρο περισσότερο από τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει ένα σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον από οποιαδήποτε πραγματική ξυλουργική δεξιότητα. Ο ίδιος παραδέχτηκε ανοιχτά ότι δεν ήταν εξειδικευμένος σε αυτό το είδος χειροτεχνίας και είχε μόνο λίγη εμπειρία να βγει.



Λίγα χρόνια νωρίτερα, είχε βοηθήσει με την οικοδόμηση ενός παρόμοιου σπιτιού, οπότε ήταν αισιόδοξος ότι η κατάρτιση θα αποδώσει. Ευτυχώς, ο πεθερός του είχε εμπειρία ως οικοδόμος, οπότε η συμβολή του εκτιμήθηκε σίγουρα όταν ήρθε στην πράξη.
Φυσικά συστατικά

Ο Simon έπρεπε να στηριχθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά υλικά για το σπίτι των ονείρων του Hobbit. Αυτό σήμαινε την απομάκρυνση των δασών από τα κοντινά δάση και ακόμη και την κατάδυση σε κάδους για χρήματα. Λάσπη και πέτρα ενσωματώθηκαν επίσης στο σπίτι για να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο φυσικό.



Μπορεί να έχουμε εξελιχθεί για να χρησιμοποιήσουμε υλικά ασφαλέστερα από αυτό, αλλά ο Dale ήθελε να αγκαλιάσει τι μπορεί να του δώσει το περιβάλλον. Υπήρχε ένας λόγος που οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν κάνει σπίτια από αυτά τα πράγματα.
Δημιουργία του πλαισίου

Μετά τη συγκέντρωση των σωστών υλικών, ο Simon θέλησε να εργαστεί για την κατασκευή του σκελετού του σπιτιού. Κατασκευασμένο από ανθεκτικό ξύλο, αυτό έδωσε στον Dale έναν σκελετό για να χτίσει και να φέρει σιγά-σιγά το όνειρό του στη ζωή. Μόλις η δομή ήταν επάνω, γύρισε στην οροφή όπου είχε τοποθετηθεί άχυρο για να κρατήσει το κτήριο μονωμένο.



Αυτό στη συνέχεια καλύφθηκε με πλαστικό για να κρατήσει έξω το νερό, και τελικά η Γη για να εξασφαλίσει ότι το σπίτι φαινόταν σαν να ήταν ένα φυσικό μέρος του τοπίου. Οι τοίχοι ήρθαν στη συνέχεια.
Είναι όλα μαζί

Περισσότερο άχυρο χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία των τοίχων, καθώς και ξηρή πέτρα και μπαστούνια. Όλα αυτά συνενώθηκαν για να δώσουν στο κτίριο πρόσθετη σταθερότητα και βεβαιώθηκαν ότι δεν λυγίστηκαν κάτω από το βάρος της οροφής. Όσον αφορά το πάτωμα, χρησιμοποιήθηκε εδώ αρκετό ξύλο.



Οι παλέτες βυθίστηκαν πρώτα, ακολουθούμενη από μόνωση από άχυρο και μετά σανίδες δαπέδου. Με το πάτωμα στη θέση του, η βασική κατασκευή στο κτίριο ήταν αρκετά πλήρης. Ήταν αναστατωμένη δουλειά, αλλά ο Dale ήταν περήφανος για αυτό που είχε επιτευχθεί.
Μια οικογενειακή υπόθεση

Ο Simon εκτιμά ότι δεν θα είχε φτάσει μέχρι τώρα αν δεν ήταν για τη βοήθεια της οικογένειάς του. Όχι μόνο ο πατέρας του βοήθησε με το κτίριο, αλλά είχε επίσης τη σύζυγό του να συλλέγει υλικά και να τον κρατά κίνητρα.



Ακόμα και τα μικρά παιδιά του προσπάθησαν να κάνουν το ρόλο τους ενώ η κατασκευή ήταν σε εξέλιξη. Ήταν αναμφισβήτητα μια οικογενειακή προσπάθεια και αυτή που όλοι θα θυμούνται για πολλά ακόμη χρόνια. Φυσικά, η ζωή δεν ήταν εύκολη γι 'αυτούς, ενώ το σπίτι χτίστηκε.
Κάνοντας θυσίες

Η οικογένεια δεν διέθετε σωστό σπίτι, ενώ το σπίτι Hobbit ήταν υπό κατασκευή. Ζούσαν χωρίς ηλεκτρισμό ή νερό για αρκετούς μήνες, κάτι που ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται σε αυτά τα πράγματα σε καθημερινή βάση, οπότε η ύπαρξη χωρίς αυτά πρέπει να ήταν ένα σοκ για το σύστημα.



Ωστόσο, οι αγαπημένοι του Simon δεν έκαναν μια φασαρία όταν πήγαινε στη δουλειά, έχοντας επίγνωση ότι τα πράγματα τελικά θα γίνουν καλύτερα. Ίσως χρειάστηκαν αρκετοί μήνες, αλλά πήγαν εκεί.
Μια καλή δουλειά

Χρειάστηκαν περίπου 1.000-1.500 ώρες εργασίας για τέσσερις μήνες πριν ολοκληρωθεί τελικά το έργο. Ο Simon είχε αφιερώσει σχεδόν κάθε μέρα εκείνη την εποχή στο σπίτι, ανεξάρτητα από τον καιρό που ήταν ο καιρός.



Ζώντας στην Ουαλία, δεν μπορούσε πάντα να αντέξει να είναι επιφυλακτικός για το εάν βρέχει ή όχι. Ευτυχώς, οι πολλές ώρες που έβαλε ενώ ρίχνε κάτω αποδείχτηκε ότι αξίζει τον κόπο. Το σπίτι των ονείρων του ήταν τελικά πλήρες και ήταν απίστευτο.
Κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι

Οι Dales είναι καταφανώς υπερήφανοι για το τελικό αποτέλεσμα. Το να έχει πετύχει τόσο πολύ σε τέσσερις μήνες ήταν καταπληκτικό, ειδικά δεδομένου του πόσο λίγο τους κόστισε. Ο Simon εκτιμά ότι δαπάνησε περίπου £ 3000 σε υλικά, που ισοδυναμεί με λίγο περισσότερο από $ 3.800.



Αυτό δεν είναι κακό, δεδομένου ότι τα σπίτια δεν είναι συνήθως τόσο φτηνά για να παράγουν. Επιπλέον, ο Simon έχει την ικανοποίηση να γνωρίζει ότι αυτός και η οικογένειά του είναι υπεύθυνοι για την μετατροπή του σπιτιού από μια ιδέα στην πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να το πάρει μακριά από αυτόν.
Οικολογική διαβίωση

Το τελικό τους προϊόν είναι ένα σπίτι που είναι φιλικό προς το περιβάλλον με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, η οικογένεια δημιούργησε μια τουαλέτα κομπόστ στο σπίτι, έτσι όλα τα απόβλητα της πηγαίνουν σε καλή χρήση ως λίπασμα. Επιπλέον, οι ηλιακοί συλλέκτες που είναι ενσωματωμένοι στην οροφή τους επιτρέπουν να παράγουν ενέργεια μέσω βιώσιμων μέσων.



Πράγματα όπως τα φώτα τους και άλλα ηλεκτρικά συστήματα τροφοδοτούνται από αυτή την πηγή, η οποία είναι τόσο καλό όσο και κακό. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι τους φιλικό προς το περιβάλλον μέχρι να κατακλυστούν με άσχημο καιρό.
Οι τελικές πινελιές

Άλλοι τρόποι που έχουν προσπαθήσει να κάνουν το Hobbit σπίτι τους καλύτερα από τις εμπορικές ιδιότητες είναι χρησιμοποιώντας ασβέστη γύψο στους τοίχους. Αυτό το υλικό είναι αναπνεύσιμο και απαιτεί λιγότερη ενέργεια για την κατασκευή από το τσιμέντο.



Επιπλέον, δροσίζουν το ψυγείο τους χρησιμοποιώντας αέρα από το υπόγειο, και βασίζονται σε ξύλινο καυστήρα για τη θέρμανση του ακινήτου. Το σπίτι είναι επίσης σχεδιασμένο έτσι ώστε το βρόχινο νερό να ρέει σε λίμνες που χρησιμοποιούνται στην αυλή. Οι Δαλάδες έκαναν ό, τι μπορούσαν για να κάνουν αυτό το κτίριο καλό για τον πλανήτη.
Μεγαλώνοντας τα πράγματα φυσικά

Εκτός από όλα αυτά, η αυλή του σπιτιού χρησιμοποιείται επίσης ως τόπος καλλιέργειας τροφίμων. Χρησιμοποιώντας τα δικά τους προϊόντα αντί να πηγαίνετε στο παντοπωλείο, σημαίνει ότι εξοικονομούν χρήματα και προστατεύουν το περιβάλλον.



Η αυξανόμενη φυσική παραγωγή τους εμποδίζει να αγοράζουν τρόφιμα σε πλαστικές σακούλες και να θέτουν σε κίνδυνο τον πλανήτη. Επιπλέον, διδάσκουν στα παιδιά τους πώς να εργάζονται αρμονικά με το περιβάλλον, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να θυμούνται καθώς μεγαλώνουν.
Πιστεύοντας στο όνειρό τους

Η τοποθέτηση του περιβάλλοντος πρώτα ήταν πάντα η πρώτη προτεραιότητα του Simon με αυτήν την κατασκευή. Σε μια θέση στην ιστοσελίδα του, δήλωσε ότι το σπίτι Hobbit "χτίστηκε με το μέγιστο σεβασμό για το περιβάλλον", εξ ου και τα ακραία μήκη που μερικές φορές πήγε.



Αυτός και η σύζυγός του δεν ήταν πάντα σίγουροι ότι είχαν ό, τι χρειάστηκε για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, αλλά προφανώς "πολλά ανάγνωση και αυτοπεποίθηση" τους βοήθησαν να δουν το έργο τους μέσω. Αν και ήταν μια τεράστια πρόκληση για τους δύο, δεν έχουν καμία λύπη.
Αγκαλιάζοντας την αλλαγή

Το δίδυμο ελπίζει ότι αυτό που πέτυχαν με το σπίτι Hobbit θα διδάξει στους άλλους πώς να πάρουν την καλύτερη φροντίδα της Γης. Έχουν δείξει τι μπορεί να γίνει με λίγα χρήματα και την επιθυμία να φροντίσουν το περιβάλλον, οπότε αναμένουν από τους ανθρώπους να ξεκινήσουν τη διαδικασία.



Με τον τρόπο με τον οποίο η κλιματική αλλαγή προχωράει, όσο πιο γρήγορα οι άλλοι αρχίζουν να αγκαλιάζουν αυτόν τον τρόπο ζωής, τόσο το καλύτερο. Θα μπορούσε να είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη από την πλήρη απαγωγή του πλανήτη που αποκαλούμε σπίτι.
Το κέντρο της προσοχής

Μετά την ολοκλήρωση του σπιτιού του Hobbit, ο Simon βρήκε τον εαυτό του αποδέκτη πολλών μέσων ενημέρωσης. Δεν είχε κάνει το έργο που σκόπευε να γίνει διάσημος, αλλά ο τύπος δεν μπορούσε παρά να γοητευθεί από τη σκληρή δουλειά του.



Δεν είναι κάθε μέρα που κάποιος αποφασίζει να ζήσει στο δάσος και να χτίσει το δικό του σπίτι από ξύλο και άχυρο. Αυτό που είχε επιτύχει ο Dale σε έναν τόσο μικρό προϋπολογισμό ήταν εντυπωσιακό και ο κόσμος ήθελε να τον γιορτάσει για να κάνει τόσο καλή δουλειά

.http://teddyfeed.com/trending/man-built-own-hobbit-home-ob/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου