Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Η τέλεια βουτυρόκρεμα (buttercream)



Σεπτεμβριος 14, 2018 • buttercreamcakecake decoratorcupcakequick bakingrecipe

Η βουτυρόκρεμα (butter cream) είναι ιδανική ως γέμιση για γλυκά και τούρτες, και είναι επίσης και το βασικό υλικό που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε όμορφη διακόσμηση σε cupcakes.

Σήμερα θα σας δώσουμε μια υπέροχη συνταγή, απλή, νόστιμη και γρήγορη, που θα λύσει όλες σας τις απορίες, μιας και μας ρωτήσατε πολλές φορές πως χρησιμοποιείται καλύτερα το Cake Decorator!



Όπως θα έχετε δει και στο βίντεο για το Cake Decorator, το καλύτερο υλικό που χρησιμοποιείται για να φτιαχθούν τα υπέροχα λουλούδια, που θαυμάσατε σε διάφορα χρώματα, είναι η βουτυρόκρεμα!

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε βουτυρόκρεμα βανίλιας!

Η βασική συνταγή της βουτυρόκρεμας που προτιμάμε εμείς είναι η εξής:

Υλικά
450 γραμμάρια άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (σε υγρή μορφή)
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος πλήρη (με 35% λιπαρά)

Συμβουλή: για απλή γέμιση ή διακόσμηση σε τούρτα βάζετε 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα. Για διακόσμηση με το Cake Decorator βάζετε μόνο 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα.

Για το επιθυμητό αποτέλεσμα, χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μόνο του πολύ καλά για 3 λεπτά περίπου μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ασπρίζει. Προτιμήστε βούτυρο μεγάλης πυκνότητας δλδ. 82% λιπαρά. Προσθέστε σε δόσεις την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε καλά σε γρήγορη ταχύτητα. Μετά προσθέστε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και χτυπήστε ξανά σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ανακατευθεί πολύ καλά.

Μπορείτε να δημιουργήσετε καταπληκτικά σχέδια πάνω στα γλυκά σας με το Cake decorator. Για να φτιάξετε υπέροχα λουλούδια πάνω στις τούρτες και τα cupcakes σας, γεμίστε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη βουτυρόκρεμα, και πιέστε τη σακούλα για λίγο, κρατώντας το ακροφύσιο σταθερό, πάνω από το γλυκό σας και τραβήξτε γρήγορα. Για να σχηματιστούν σωστά τα λουλούδια το ύψος τους δεν πρέπει να είναι πάνω από 2 εκατοστά.

Θυμηθείτε, όπως πάντα, ότι για καλύτερα αποτελέσματα, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα υλικά! Προτιμήστε βούτυρο φρέσκο υψηλής ποιότητας (όχι μαργαρίνη) και εκχύλισμα βανίλιας (όχι σκόνη). Τέλος, προτιμήστε κρέμα γάλακτος (και όχι γάλα όπως θα δείτε ίσως σε άλλες συνταγές) για ακόμη πιο πλούσια γεύση. Αν επιθυμείτε η βουτυρόκρεμά σας να έχει διάφορα χρώματα προσθέστε σε αυτή το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας. Το προσθέτετε στο μείγμα τελευταίο αφού έχετε χτυπήσει τη βανίλια και το ανακατεύετε με ένα κουτάλι (όχι στο μίξερ). Για καλύτερα αποτελέσματα, και βαθύ χρώμα, χρησιμοποιήστε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα και αφήστε τη βουτυρόκρεμα στο ψυγείο για ένα βράδυ ώστε να μείνει με το χρώμα και να τραβήξει. Η γεύση της βουτυρόκρεμας βανίλιας θα απογειώσει τα γλυκά σας!

Σημ.: Αυτή η ποσότητα της βουτυρόκρεμας είναι αρκετή για να διακοσμήσετε ένα διώροφο κέικ διαμέτρου 20 εκατοστών, ή 24 cupcakes (αν διακοσμήσετε με σπάτουλα). Αν διακοσμήσετε με σακούλα ζαχαροπλαστικής, για να κάνετε αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία, μπορείτε να διακοσμήσετε μέχρι και 18 cupcakes. 

mystikakouzinas.gr/blogs/news/perfect-buttercream-recipe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου