Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Κοσμήματα από δαντέλες





GUEST EDITORS
Κοσμήματα από δαντέλες
M. Hulot, 4 έτη πριν 2 min read







Όταν λέμε οτι στο DIY κίνημα υπάρχει μια σαφής επιστροφή σε οτιδήποτε παλιό το εννοούμε. Και μην βάζεις με το μυαλό σου παλιομοδίτικα πράγματα που δεν θα ήθελες ούτε να τα πλησιάσεις… Ήρθε η ώρα να ανοίξεις το μπαούλο της γιαγιάς σου, να ξεχωρίσεις του θησαυρούς και να τους επαναχρησιμοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο.



Εμείς κάναμε ακριβώς αυτό με διάφορες δαντέλες που θα βρεις είτε σε παλιά ρούχα ή θα αγοράσεις έτοιμα σε τρέσσες ή γιακάδες από τα αντίστοιχα καταστήματα.

Και τι θα κάνεις με αυτά; Μα θα φτιάξεις τα δικά σου πρωτότυπα κοσμήματα. Δεν θέλει και πολύ προσπάθεια. Αρκούν μερικές βασικές γνώσεις στο να βάζεις εξαρτήματα τύπου κρικάκια, κουμπώματα και τα ρέστα που εμείς είμαστε εδώ βρε για να σου τα δείξουμε.

Από όλες τις επιλογές διαλέξαμε τα σκουλαρίκια από δαντελένιο μοτίφ που είναι και άκρως καλοκαιρινά και θα πηγαίνουν και σούπερ με τα λευκά κουρτινάκια των ελληνικών νησιώτικων σπιτιών!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: δύο μοτίφ δαντέλας, ατλακόλ, κούμπωμα για κρεμαστά σκουλαρίκια, κρικάκια, χάντρες, πενσάκια για κόσμημα, πλαστικό ποτήρι και κουτάλι.

Ξεκινάς ανακατεύοντας σε ένα ποτηράκι μια κουταλιά κόλλα με λίγο νερό. Βουτάς μέσα τα μοτίφ σου και τα αφήνεις να στεγνώσουν σε επίπεδη επιφάνεια για να σκληρύνουν και να στέκονται καλύτερα στα αυτιά σου.



Διαλέγεις τις χάντρες σου και με τα κρικάκια τις κρεμάς στην κάτω πλευρά του μοτίφ σου για να φτιάξεις το σχέδιο που σου αρέσει. Μπορείς να βάλεις όσες χάντρες θέλεις σε διάφορα χρώματα.

Τέλος, περνάς και τα κρεμαστά κουμπώματα για σκουλαρίκια και είναι έτοιμα για να τα φορέσεις.



Και επειδή όταν το φτιάχναμε αυτό το project δεν αρκεστήκαμε σε μια μόνο πρόταση έχουμε στο άρθρο μας και κολιέ (τσόκερ) με καμεό και πέρλα για τις πιο ρομαντικές και δαντελένιο κολιέ με λουλουδάτο σχέδιο.

Α! Και τώρα που θα ξαμολυθείς στα νησιά για τις διακοπές έχε τα μάτια σου ανοιχτά για τοπικούς θησαυρούς… όλο και κάποια κυρία με το βελονάκι της θα συναντήσεις που μπορεί να είναι διατεθειμένη να μοιραστεί τις δημιουργίες της μαζί σου. Ό,τι σου δώσει καλό είναι… και εάν δεν το θέλεις φέρτο σε εμάς!



Το Ftiaxto.gr κάνει guest edit στο ΓΚΡΕΚΑ για αυτό το Σαββατοκύριακο

https://greka.lifo.gr/guest-editors/08-kosmimata-apo-danteles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου