Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Σπιτική Χαρουπο-μερέντα χωρίς ζάχαρη






Αυτή τη συνταγή την "παιδεύω" εδώ και αρκετό καιρό. Έκανα πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξω στα συγκεκριμένα υλικά με τις συγκεκριμένες αναλογίες. Βλέπετε, ήθελα η μερέντα μου να μοιάζει σε γεύση και υφή όσον το δυνατό περισσότερο με αυτή του εμπορίου, χωρίς όμως φυσικά να έχει ζάχαρη, φοινικέλαιο καισυντηρητικά.

Υλικά:
- 150 γρ φουντούκια
- 250 γρ χουρμάδες
- 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 2 κ.σ λάδι καρύδας λιωμένο (προεραιτικά)
- 60 γρ κακάο
- 20 γρ χαρουπάλευρο
- 1/2 κ.γ φυσική βανίλια
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 70 - 100 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Αδειάζουμε τους χουρμάδες σε ένα πιάτο




2. Καβουρδίζουμε τα φουντούκια. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα φουντούκια και καβουρδίζουμε για 8-10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς ή για ευκολία, κουνάμε το τηγάνι μπρος-πίσω. Αν τα φουντούκια έχουν φλούδα, όταν θα έχουν καβουρδιστεί, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και έπειτα τρίβουμε τη φλούδα με τα χέρια μας.


3. Τοποθετούμε τα καβουρντισμένα φουντούκια στο μπλέντερ. Προτείνω να το κάνετε σε 2 δόσεις. Θρυμματίζουμε λοιπόν πρώτα τα μισά και έπειτα τα υπόλοιπα. Συνεχίζουμε με το μπλέντερ για 2-3 λεπτά ακόμη ώστε να βγουν τα έλαια από τα φουντούκια. Θα χρειαστεί να ανοίγετε το μπλέντερ και να μαζεύετε τον πολτό από τα τοιχώματα.


4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλο σιρόπι αγαύης ή όποιο γλυκαντικό προτιμάμε. Διατηρούμε στο ψυγείο
Tip:

- Μπορούμε να χρησιμοποίησουμε μόνο χαρουπάλευρο ή μόνο κακάο ή να βρείτε τη χρυσή τομή αυτών των υλικών, σύμφωνα με το γούστο σας 





Σημείωση
Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η παρούσα συνταγή δεν είναι διαφημιστική. Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν είναι ευγενική χορηγία της εταιρίας Βιοαγρός.

Η Αλεξάνδρα έφτιαξε τη μερέντα και είπε "Μεγάλη επιτυχία. Το πρώτο σνακ της χρονιάς στο σχολείο ήταν τορτίγιας με μερέντα. Έτσι για να έχουμε γλυκιά σχολική χρονιά"




Η Χριστίνα έφτιαξε τη μερέντα και είπε "Όντως τρελάθηκα με τη χαρουπομερεντα! Είναι ότι καλύτερο εχω φάει τον τελευταίο καιρό με διαφορά!!!!"




Η Βέρα έφτιαξε τη μερέντα παρέα με τον καλύτερο βοηθό και είπε "Ειλικρινά αναρωτήθηκα πόση μερέντα θα έφτανε τελικά στο βάζο κι όχι στο στόμα του! Η μερέντα καταναλώθηκε σήμερα το πρωί (όχι όλη εντάξει) με το κουλούρι Θεσσαλονίκης επίσης από το blog σου"


Η Γιώτα έφτιαξε τη μερέντα και είπε "Την έκανα και εγώ τη μερέντα!!! Είναι τέλεια!! Την λατρέψαμε οικογενειακώς!"




Η Κατερίνα έφτιαξε τη μερέντα και είπε "Έφτιαξα χθες τη χαρουπομερέντα! Τέλειααα και σημερα θα φτιάξω pancake βρώμης μαζί με τη χαρουπομερέντα που θα ταιριάζει τέλεια! Ευχαριστούμε για τις ωραίες συνταγές σου "


Η Μαρία έφτιαξε τη μερέντα και είπε "Η ωραιότερη σπιτική πραλίνα ever! "






http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου