ΠΟΛΕΝΤΑ ΟΛΑ ΒΙΟ
Η πολέντα είναι ένα δημοφιλές πιάτο γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στην ιταλική και ευρωπαική κουζίνα. Είναι κατασκευασμένο από καλαμποκάλευρο κυρίως , το οποίο στη συνέχεια βράζεται σε νερό για να δημιουργήσει ένα χυλό. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως έαν ψωμί που δεν ψήνεται στο φούρνο αλλά στην κατσαρόλα. Ανάλογα με την ποικιλία , μπορεί να αλεστεί είτε σε χονδροειδώς ή πιο λεπτά , και μπορεί να γίνει είτε από κίτρινο ή λευκό καλαμποκάλευρο . Η γέυση της είναι ουδέτερη και έτσι συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία πιάτων συνήθως με βάση το κρέας.
ΣΥΝΤΑΓΗ: Πολέντα με παρμεζάνα και θυμάρι ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
140 γρ. πολέντα ΟΛΑ ΒΙΟ 150 ml γάλα 450 ml ζωµός κοτόπουλου 30 γρ. βούτυρο 50 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη 1 κλωνάρι θυµαριού, ψιλοκοµµένο ψιλοκοµµένο ή φρέσκο κρεµµυδάκι 2 κ.σ. µαϊντανό, αλάτι ιμαλαίων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε µια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουµε το γάλα και τον ζωµό, αλατίζουµε και φέρνουµε σε βρασµό. Προσθέτουµε την πολέντα σιγά σιγά, ανακατεύοντας µε σύρµα µέχρι να οµογενοποιηθεί. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας συνεχώς µε σύρµα, µέχρι να αρχίσει να χυλώνει η πολέντα.
Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το βούτυρο, την παρµεζάνα και τα µυρωδικά. Ανακατεύουµε απαλά και σερβίρουµε
Προιόν ΟΛΑ ΒΙΟ εισάγεται από ΙΤΑΛΙΑ για την ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ (για 4 άτομα)
http://www.ola-bio.gr
http://www.thefoodproject.gr
Βασική Συνταγή για Πολέντα http://www.megatv.com
ΥΛΙΚΑ:
1500γρ. γάλα
300 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κύβο μυρωδικών ( κοτόπουλο ή λαχανικών)
Αρκετό πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
150 γρ. παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει (περίπου 10’ ). Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
http://www.megatv.com
=================
1 kg. νερό ή γάλα ή ζωμό κρέατος
15γρ. αλάτι χοντρό
400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
250 γρ. καλαμποκάλευρο
60 γρ. βούτυρο
πιπέρι φρέσκο
Η πολέντα είναι ένα ιταλικό φαγητό των φτωχών (στο παρελθόν) που προκύπτει σιγοβράζοντας καλαμποκάλευρο μέχρι να γίνει χυλός. Το τρώμε όσο είναι καυτό, αλλά αν κρυώσει μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες τις οποίες μπορούμε να τις τηγανίσουμε ή να τις ψήσουμε.
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε το νερό ή το γάλα ή το ζωμό μαζί με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το αλάτι και το καλαμποκάλευρο όλο μαζί με με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε σιγά-σιγά, χαμηλώνοντας τη φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μόλις χυλώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι.
Σερβίρετε πολύ ζεστή.
Μπορούμε να την απλώσουμε σε ένα μάρμαρο, να τη κόψουμε σε σχήματα και να τη σωτάρουμε και να τη σερβίρουμε με μία κόκκινη σάλτσα ή μπορείτε να τη βάλετε σε πυρέξ με βούτυρο και να τη ζεστάνετε στο φούρνο...
Καλή σας όρεξη...
15γρ. αλάτι χοντρό
400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
250 γρ. καλαμποκάλευρο
60 γρ. βούτυρο
πιπέρι φρέσκο
Η πολέντα είναι ένα ιταλικό φαγητό των φτωχών (στο παρελθόν) που προκύπτει σιγοβράζοντας καλαμποκάλευρο μέχρι να γίνει χυλός. Το τρώμε όσο είναι καυτό, αλλά αν κρυώσει μπορούμε να το κόψουμε σε φέτες τις οποίες μπορούμε να τις τηγανίσουμε ή να τις ψήσουμε.
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
Βάζουμε το νερό ή το γάλα ή το ζωμό μαζί με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε το αλάτι και το καλαμποκάλευρο όλο μαζί με με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύουμε σιγά-σιγά, χαμηλώνοντας τη φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μόλις χυλώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη τριμμένη παρμεζάνα και το πιπέρι.
Σερβίρετε πολύ ζεστή.
Μπορούμε να την απλώσουμε σε ένα μάρμαρο, να τη κόψουμε σε σχήματα και να τη σωτάρουμε και να τη σερβίρουμε με μία κόκκινη σάλτσα ή μπορείτε να τη βάλετε σε πυρέξ με βούτυρο και να τη ζεστάνετε στο φούρνο...
Καλή σας όρεξη...
http://www.thefoodproject.gr
Βασική Συνταγή για Πολέντα http://www.megatv.com
ΥΛΙΚΑ:
1500γρ. γάλα
300 γρ. καλαμποκάλευρο
1 κύβο μυρωδικών ( κοτόπουλο ή λαχανικών)
Αρκετό πιπέρι
100 γρ. βούτυρο
150 γρ. παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει (περίπου 10’ ). Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
http://www.megatv.com
Συνταγή από εκπομπή Ναταλίας Γερμανού ( by Nikos )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου