Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά από τον πηλιορείτικο ξενώνα Αμανίτα





Υλικά
20 κολοκυθοανθούς
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Ρύζι γλασέ 2 φλιτζάνια
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, το γυρίζουμε μια – δυο φορές. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με λίγο τσίπουρο. Ακολούθως ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να ρουφήξει όλο το υγρό. Μια παραλλαγή είναι να αντικαταστήσουμε το μισό ρύζι με κιμά.

Με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε τα λουλούδια τα οποία έχουμε πλύνει και καθαρίσει από το κοτσάνι και τους στήμονες. Τους γεμισμένους ανθούς τους τοποθετούμε σφικτά δίπλα – δίπλα σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό σχεδόν μέχρι πάνω, λάδι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Είναι έτοιμο σε 20 λεπτά.
http://www.timeout.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου