Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

«ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ» αλλά ελληνικά «ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ» (το υπέροχο λικέρ -φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε-)!!

Home / Ενδιαφέροντα /


«ΛΙΜΟΝΤΣΕΛΟ» αλλά ελληνικά «ΛΕΜΟΝΤΣΕΛΟ» (το υπέροχο λικέρ -φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε-)!!

Posted by: gossip_angel in Ενδιαφέροντα, Ποτά, Συνταγές 28 Δεκεμβρίου 2015 0 Comments 28,153 Views


Πατρίδα του «λιμοντσέλο» και στα ελληνικά «λεμοντσέλο» είναι το Κάπρι.

Η ιστορία λέει ότι κάποια καλή νοικοκυρά αξιοποίησε τους καρπούς των δέντρων του κήπου της και δημιούργησε ένα καινούριο, απλό ποτό, που βρήκε μεγάλη απήχηση. Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τότε. Οι Ιταλοί γέμισαν με το περίφημο λικέρ τους άπειρα μπουκάλια και το έκαναν γνωστό πέρα από τα σύνορά τους.

Η συνταγή του λιμοντσέλο από τότε μεταμορφώθηκε με αρκετές παραλλαγές. Εγώ παρακάτω σας γράφω τον τρόπο που το φτιάχνω εγώ και αρέσει πολύ πολύ στους φίλους μου.[sociallocker]

Τα υλικά που θα χρειαστούμε, για να φτιάξουμε τρία μπουκάλια (750 ml το καθένα):

15 περίπου λεμόνια (όσο πιο μυρωδάτα είναι τα λεμόνια μας τόσο το καλύτερο για το ποτό μας)
Ενάμιση (1,5) λίτρο ρακή κρητική ή βότκα καλής ποιότητας ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.
2 έως 4 κούπες άσπρη ζάχαρη
5 κούπες του τσαγιού νερό.



Πλένουμε τα λεμόνια μας και τα σκουπίζουμε πολύ καλά. Με ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι ή με έναν αποφλοιωτή τα ξεφλουδίζουμε, χωρίς να πειράξουμε το εσωτερικό άσπρο του φλοιού (προσοχή μη χρησιμοποιήσουμε το άστρο του λεμονιού, γιατί θα γίνει πικρό το ποτό μας). Μαζεύουμε όλα μας τα φλούδια και τα τοποθετούμε σε ένα βάζο που να κλείνει πολύ καλά από πάνω.Ρίχνουμε από πάνω τη ρακή ή όποιο αλκοολούχο έχουμε διαλέξει. Κατόπιν το βουλώνουμε και το αφήνουμε σε ένα κλειστό και σκοτεινό ντουλάπι για 25 μέρες.

(Τα λεμονάκια που μας έχουν περισσέψει, , για να μην πάνε χαμένα, μπορούμε να τα στύψουμε, να βάλουμε το χυμό σε παγοθήκες, στην κατάψυξη και να έχουμε έτοιμο χυμό για κάθε χρήση και μαγείρεμα).

Στη συνέχεια
Μετά από τις 25 μέρες ελέγχουμε το βάζο μας. Αν έχει κιτρινίσει το μίγμα, είναι σχεδόν έτοιμο.

Εάν το δούμε έτοιμο Βράζουμε το νεράκι μας μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για κανένα πεντάλεπτο, να σοροπιάσει. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε στο βάζο, αναδεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για άλλες «5 έως 10» ημέρες στο γνωστό ανήλιαγο ντουλάπι.


Στο δεκαήμερο το πολύ είναι έτοιμο. Τα σουρώνουμε σε μπουκάλια και στο ψυγείο, έτοιμα για σερβίρισμα!

Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ μας μπορούμε να μη ρίξουμε όλη τη ζάχαρη.
Όσο περισσότερο αλκοόλ μας πέσει, τόσο πιο δυνατό θα γίνει αλλά προσοχή δε θέλουμε να μας καλύψει τη μυρωδιά του λεμονιού.

[/sociallocker]

Το πίνουμε πολύ παγωμένο ή και με τριμμένο πάγο, πίνεται πολύ εύκολα γιατί έχει υπέροχη γεύση!!

Προσοχή όμως γιατί είναι «γλυκό πιοτό» και «βαράει» – μη το ξεχνάμε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σ’ όσους το φτιάξουν.

gossip_angel

http://www.timeout.gr/%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BB%CE%BF

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά από τον πηλιορείτικο ξενώνα Αμανίτα





Υλικά
20 κολοκυθοανθούς
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Μαϊντανό, άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Ρύζι γλασέ 2 φλιτζάνια
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι, το γυρίζουμε μια – δυο φορές. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με λίγο τσίπουρο. Ακολούθως ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να ρουφήξει όλο το υγρό. Μια παραλλαγή είναι να αντικαταστήσουμε το μισό ρύζι με κιμά.

Με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε τα λουλούδια τα οποία έχουμε πλύνει και καθαρίσει από το κοτσάνι και τους στήμονες. Τους γεμισμένους ανθούς τους τοποθετούμε σφικτά δίπλα – δίπλα σε πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό σχεδόν μέχρι πάνω, λάδι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Είναι έτοιμο σε 20 λεπτά.
http://www.timeout.gr/

Την ελληνική υπογραφή θα φέρει το πρώτο εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας!!






Την ελληνική υπογραφή θα φέρει το πρώτο εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας!!

Posted by: gossip_angel in Media, Διεθνή, Ενδιαφέροντα, Κοινωνία, Υγεία 16 Φεβρουαρίου 2016 1 Comment 91,264 Views



Την ελληνική υπογραφή θα φέρει το πρώτο εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις!

Μια πολυδάπανη προσπάθεια αρκετών ετών, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών και της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ ΑΕ συμφερόντων της οικογένειας Γιαννακόπουλου, φαίνεται πως αποδίδει καρπούς!

Ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο, που φιλοδοξεί να θεραπεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο αντίκτυπος της νέας ιατρικής μεθόδου είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή. Τις κλινικές δοκιμές έχει αναλάβει στην Αυστραλία η διεθνής αναγνωρισμένη ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.

Η διάθεση του εμβολίου που λειτουργεί θεραπευτικά, εκτιμάται πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου! Για ακόμη μια φορά νιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες, καθώς ακόμα και στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, πρωτοπορούμε και επιτυγχάνουμε παγκόσμιες πρωτιές σε όλους τους τομείς!

πηγή







http://www.timeout.gr

Home / Media / Έλληνας γιατρός διορθώνει χωρίς λέιζερ: μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.



Έλληνας γιατρός διορθώνει χωρίς λέιζερ: μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.

Posted by: gossip_angel in Media, Άντρας, Ενδιαφέροντα, Ευεξία, Ιατρικά, Κοινωνία, Υγεία 8 Μαΐου 2016 0 Comments 101,411 Views



Επίτευγμα του χειρουργού οφθαλμίατρου Δόκτωρ Αναστάσιου Κανελλόπουλου που διορθώνει χωρίς λέιζερ μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.

Τέλος δεν έχουν τα επιτεύγματα των Ελλήνων οφθαλμιάτρων, οι οποίοι σε δύσκολες εποχές δοξάζουν διεθνώς την πατρίδα μας. O χειρουργός-οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δημιούργησε μεταξύ των άλλων επιτευγμάτων του μια πρωτοποριακή μέθοδο διόρθωσης των διαθλαστικών παθήσεων (δηλαδή της μέτριας μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού) χωρίς καν τη χρήση λέιζερ!



Πρόκειται για τη λεγόμενη «τεχνική διασύνδεσης κολλαγόνου» η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής και αφορά τη θεραπεία της διαθλαστικής πάθησης με ενστάλαξη σταγόνων ριβοφλαβίνης (της γνωστής μας βιταμίνης Β2) στο πάσχον μάτι για 10 λεπτά, ενώ ακολουθεί έκθεση του υπό θεραπεία ματιού σε ειδικό φως.

Οπως εξηγεί ο ειδικός, η μη επεμβατική διαδικασία έχει μεγάλα οφέλη για τους ασθενείς, καθώς ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος και η ταλαιπωρία (της κλασικής παρέμβασης), με συνέπεια να επιτυγχάνεται ταχύτατη ανάρρωση.

Η μέθοδος που «γεννήθηκε» από την ομάδα του δρα Κανελλόπουλου, σε συνεργασία με το Cliveland Clinic Foundation, ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 2014 στην Ελλάδα και πέρασε στη διεθνή κλινική ρουτίνα.



πηγήhttp://www.timeout.gr/

Συνταγή για Καύση Λίπους, Ειδικά της Μέσης



Μπορείτε να μειώσετε την περιφέρεια της μέσης σας με αυτό το δυνατό ρόφημα αδυνατίσματος.
Οι άνθρωποι στις μέρες μας αγαπούν το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Όλα λειτουργούν με μια στιγμιαία συνταγή, από τα τρόφιμα μέχρι τις θεραπείες υγείας. Ο καθένας στον κόσμο αναζητά μια άμεση λύση για τα προβλήματά του ή για τα θέματα υγείας του.
Όλοι χρειαζόμαστε άμεσες λύσεις για τα προβλήματα μας, ειδικά όταν αυτά αφορούν την εμφάνιση μας, όπως το περιττό βάρος και οι δερματοπάθειες. Μερικές γυναίκες, που έχουν υπερβολικό βάρος, έχουν πραγματικές δυσκολίες στη ζωή τους όπως για παράδειγμα να ετοιμαστούν για κάθε είδους περίσταση. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι ικανοποιημένες με αυτό που αντικρίζουν στον καθρέφτη τους.
Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε την καλύτερη συνταγή που θα κάψει το λίπος των ιστών γύρω από κοιλιακή περιοχή σας. Αυτό το καταπληκτικό ποτό καύσης λίπους είναι εξαιρετικά υγιές και ωφέλιμο για την καύση του λίπους γύρω από την κοιλιά σας. Είναι επίσης πολύ νόστιμο.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ
Συστατικά:-2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο  -1 φλιτζάνι χυμό γκρέιπφρουτ  -1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Οδηγίες:   Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ωραίο και ομοιογενές μείγμα.
Πως το χρησιμοποιείτε:
Θα πρέπει να πιείτε αυτό το εκπληκτικό ρόφημα καύσης του λίπους μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα. Για να δείτε καλύτερα αποτελέσματα να πίνετε αυτό το ποτό πριν από κάθε μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Η καθημερινή χρήση βοηθάει. Μετά από μια εβδομάδα, θα δείτε μεγάλη διαφορά στην περιφέρεια της μέσης σας.
Πολλές γυναίκες, που έχουν καταναλώσει αυτό το ποτό, έχουν χάσει 1 cm από την περιφέρεια της μέσης τους αμέσως. Μπορείτε να καταλάβετε το τι θα συμβεί αν το πίνετε για μία εβδομάδα. Αυτό το καταπληκτικό ρόφημα καύσης του λίπους λειτουργεί καλύτερα εάν συνδυαστεί και με άσκηση. Λειτουργεί πραγματικά, επειδή εξαλείφει την περίσσεια κατάθεση λίπους και περιττού νερού κάτω από τη μέση σας.
Εκτός από το ότι έχει την δυνατότητα της καύσης του λίπους, αυτό το ποτό είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμο για τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου, την ακουστική σας δυνατότητα, τη βελτίωση της όραση σας και τέλος την ικανότητα της μνήμης. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή σας 
για ένα ολοκληρωμένο δροσιστικό ποτό.
Πηγή  via www.healthylivingstyle.net

10 Εκπληκτικοί Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την Μαγειρική Σόδα εκτός Κουζίνας. Ο Τελευταίος θα σας σώσει τη Ζωή!




http://olasimera.gr/







Είμαστε μεγάλοι φαν της μαγειρικής σόδας. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πάρα πολλά πράγματα στο σπίτι (ακόμα και στο φαρμακείο του σπιτιού σας). Αν και φαίνεται αβλαβές σαν συστατικό, είναι αρκετά ισχυρό. Μπορεί να πάθετε πλάκα από το πόσες χρήσεις έχει.

Πριν σας παρουσιάσουμε την λίστα μας, θέλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο δεν κάνει: απολέπιση. Παρ’όλο που πολλοί το προτείνουν στο διαδίκτυο, αν χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στο πρόσωπο, μπορεί να καταστρέψετε το δέρμα σας, σύμφωνα με το Future Derm.

H μαγειρική σόδα έχει υψηλό pH, το οποίο μπορεί να διαταράξει τα φυσικά επίπεδα οξύτητα του δέρματος σας. Αντί για σόδα, χρησιμοποιήστε κάτι με βάση την ζάχαρη.

Χρήσεις

1. Θεραπεύει ενοχλήσεις στην κοιλιά: Η σόδα εξουδετερώνει τα οξέα (γι’αυτό και δεν κάνει για καθαριστικό προσώπου). Αν έχετε πόνο στο στομάχι, η μαγειρική σόδα μπορεί να σας ανακουφίσει. Προσθέστε ένα κουταλάκι σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το.

2. Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό: Η μαγειρική σόδα εξαφανίζει τις μυρωδιές από το ψυγείο. Κάνει το ίδιο και στο σώμα. Ανακατέψτε λίγη μαγειρική σόδα με λίγο νερό και φτιάξτε κάτι σαν αλοιφή. Τρίψτε την στις μασχάλες ή τα πόδια σας για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές.

3. Βγάλτε τις ακίδες: Ανακατέψτε μια κουταλιά μαγειρική σόδα με ζεστό νερό και φτιάξτε μια αλοιφή. Απλώστε την αλοιφή πάνω στην ακίδα και αφήστε την να στεγνώσει. Εφαρμόστε δύο φορές τη βδομάδα για μερικές μέρες. Η ακίδα θα βγει στην επιφάνεια χωρίς πόνο.

4. Λουστείτε: Όταν βάζετε σαμπουάν, προσθέστε μια κουταλιά μαγειρική σόδα. Η σόδα θα απομακρύνει τα υπολείμματα από το σαμπουάν και τα άλλα προϊόντα περιποίησης.


5. Κάντε τα δόντια σας πιο λευκά: Μπορεί να έχετε ακούσει που λένε να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα για να πλύνετε τα δόντια σας σαν οικονομική εναλλακτική, αλλά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για να τα λευκάνετε. Φτιάξτε μια αλοιφή από ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Τρίψτε το πάνω στα δόντια σας και αφήστε το για 5 λεπτά μια φορά τη βδομάδα και ξεπλύντε.

6. Περιποιηθείτε τα νύχια σας: Απομακρύνετε τα σημάδια από μανό βάζοντας τα νύχια σας μέσα σε ένα μίγμα από νερό, υπεροξείδιο και μαγειρική σόδα. (Μισό φλιτζάνι νερό, ένα κουταλάκι υπεροξείδιο του υδρογόνου και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα). Απλώστε το μίγμα στα νύχια σας και αφήστε το να κάτσει για 2 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε αυτή την μέθοδο κάθε δυο μήνες για καλύτερα αποτελέσματα.

7. Ξεβουλώστε την μύτη σας: Αναμίξτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με μισό κουταλάκι αλάτι και μισό κουταλάκι μαγειρική σόδα. Ψεκάστε το στην μύτη σας με μια σύριγγα.

8. Θεραπεύστε τις άφθες: Ξεφορτωθείτε τις εύκολα κάνοντας γαργάρες με ένα μίγμα ζεστού νερού και μαγειρικής σόδας. Χρησιμοποιήστε το δύο φορές τη μέρα.

9. Βελτιώστε το πρόγραμμα γυμναστική σας: Πιείτε ένα ποτήρι νερό με ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα πριν ξεκινήσετε την γυμναστική σας για να απορροφήσει το γαλακτικό οξύ και να καθυστερήσει την εξάντληση.

10. Ανακουφιστείτε από τα εγκαύματα του ήλιου: Ανακουφιστείτε από τα εγκαύματα κάνοντας μπάνιο με μαγειρική σόδα. Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στην μπανιέρα με ζεστό νερό και μουλιάστε.

Εσείς πώς χρησιμοποιείτε την μαγειρική σόδα στην καθημερινότητα σας;

via

Σαλάτα που αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο;





BY Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΑΣ · 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
http://proionta-tis-fisis.com/







Κι όμως! Αυτή είναι η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ σαλάτα που νικάει τον ΚΑΡΚΙΝΟ και σε ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ
Ποια;
Η πολίτικη!

Τα μυστικά της δύναμης της πολίτικης σαλάτας:
Χαρακτηριστικό των βρασμένων (“πεθαμένων” από συστατικά) καρότων, είναι ότι ανεβάζουν το ζάχαρο. Έτσι πολλοί διαβητικοί εκπαιδεύτηκαν να στερούνται ολοκληρωτικά αυτό το διατροφικό θησαυρό. Πράγμα όμως άδικο και πολύ λάθος, γιατί τα καρότα σε συνδυασμό με το λάχανο όχι μόνο δεν ανεβάζουν το ζάχαρο, αλλά το ρυθμίζουν! Χώρια που αυτά τα δυό μαζί ξεκουράζουν το συκώτι. Έτσι η πολίτικη σαλάτα γίνεται φάρμακο για όσους πάσχουν!

Το λάχανο έχει πολλές και θαυμαστές ιδιότητες για τις οποίες δεν είναι και τόσο γνωστό πράγμα που το υποβιβάζει στη συνείδηση μας. Όλα του τα ευεργετήματα, μπορούμε να τα απολαύσουμε όμως, μόνο αν το φάμε ωμό. Βρασμένο χάνει τη δύναμη του. Γι αυτό προτιμήστε το ωμό σε σαλάτα.
Η δύναμη του καρότου δεν αλλοιώνεται με το βράσιμο, αρκεί να “κρατάει λίγο» μετά το βράσιμο. Να μην είναι δηλαδή λιωμένο.
Επειδή το λάχανο πρήζει τις γυναίκες, πολλές φορές θεωρούν ότι κάνει κατακράτηση υγρώνκαι το αποφεύγουν. Στη πραγματικότητα όμως αυτό είναι σφάλμα. Το λάχανο έχει την εξής περίεργη ιδιότητα: τις πρώτες 2 ημέρες σε πρήζει και μετά αποβάλει όλα τα περιττά υγρά ενώ καθαρίζει τον οργανισμό.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη σαλάτα σας με κόκους καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο) αν δεν έχετε υπέρταση, ώστε να κάψετε τα λίπη (η καυτερή πιπεριά είναι λιποδυαλιτική) να προσθέσεστε κουρκουμά που είναι επίσης αντικαρκινικός και αντιδιαβητικόςκάρυ γιατί περιέχει κουρκουμίνη), σκόρδο που επίσης έχει θαυμάσιες ιδιότητες, μαύρο πιπέρι σε σκόνη ή κόκκους (γιατί ενεργοποιεί το πάγκρεας) να βάλετε μυρωδικά και αρώματα της επιλογής σας απογειώνοντας την γεύση και τη θεραπευτική της δύναμη!

Τι περιέχει το λάχανο;
Το λάχανο περιέχει σουλφοραφάνη, μια φυτοχημική ουσία για την οποία οι μελέτες δείχνουν ότι προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.
Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες και για την εμφάνιση καρκίνου. Άλλες ουσίες που βρίσκονται σε αφθονία στο λάχανο είναι οι ινδόλες. Οι ινδόλες βοηθούν και “συμμετέχουν» στις διάφορες μεταβολικές διεργασίες και με αυτό το τρόπο βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.Το λάχανο επίσης, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμινών όπως η Cκαι η Κ .
Η τελευταία, είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, ενώ μέσα στο λάχανο, θα βρούμε και άφθονες φυτικές ίνες καθώς και βιταμίνη Β6.
Περιέχει επίσης και φυλλικό οξύ το οποίο συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, μαγγάνιο, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα οποία έχουν αποδοθεί διάφορες ιδιότητες, όπως της καλής λειτουργίας της καρδιάς αλλά και αντι-υπερτασικές.

Τι περιέχει το καρότο;
Αποτελεί θαυμάσια δυναμωτική αγωγή για όσους αισθάνονται αδύναμοι και καταβεβλημένοι, υποφέρουν από στρες και αναρρώνουν από ασθένεια.
Προφυλάσσει τις αρτηρίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης καταπολεμά τις μολύνσεις. Η συστηματική κατανάλωση ενός καρότου την ημέρα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες αλλά ρίχνει και στο μισό τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα ακόμη και σε συστηματικούς καπνιστές.
Σε πολλές επιστημονικές έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι το καρότο σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Ιδιαίτερη δραστικότητα και αποτελεσματικότητα δείχνει στους καρκίνους των πνευμόνων και του παγκρέατος οι οποίοι οφείλονται στο κάπνισμα.
Ελαττώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων των ματιών όπως καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Δημιουργεί ωραία καθαρή και φωτεινή επιδερμίδα ενώ καταπολεμά την ακμή.
Είναι φωτοπροστατευτικό.
Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος.
Ρυθμίζει τη λειτουργικότητα των εντέρων ενώ καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια. Απαλλάσσει από την κατακράτηση υγρών και σε συνδυασμό με το λάχανο αδυνατίζει. Ενισχύει τη υγεία όσων πάσχουν από αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδα.
Προστατεύει κι ενισχύει καρδιά και το κυκλοφορικό.


Τι περιέχει το σέλινο;
Το σέλινο καταπολεμά την νεφρολιθίαση, βοηθά στην ανακούφιση από τιςφλεγμονώδεις παθήσεις της ουροδόχου κύστης, καθώς και στις λοιμώξεις τουουροποιητικού συστήματος.
Βελτιώνει τη δραστηριότητα του ήπατος και των νεφρών, ενώ ενισχύει τη σεξουαλική λειτουργία. Λίγο σέλινο αυξάνει την ενέργεια, βελτιώνει την όρεξη, έχει διουρητική και καθαρτική επίδραση. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σέλινου, υποβοηθούν στην επούλωση πληγών, και συμβάλουν στην προσπάθεια για αδυνάτισμα. Προλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση και ομαλοποιούν τον μεταβολισμό.


Δείτε ακόμη: 10 εύκολα και υγιεινά ντιπ, σαλάτες και σάλτσες που δε θα καταστρέψουν τη δίαιτά σας

Σαλάτα με μήλα και καρύδια!

Αρχαιοελληνική σαλάτα!

Ταμπουλέ ή Tabbouleh – η λιβανέζικη μαϊντανοσαλάτα!

Αποτοξινωθείτε: Θρεπτική, γεμάτη αντιοξειδωτικά, πράσινη σαλάτα με μήλα!

Το είδα: www.athensmagazine.gr















Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Η Παρασκευή της φέτας - ithacorama.com

Φτιάχνω τυρί σε χρόνο ρεκόρ How to make cheese on a fast way

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Τρουφάκια με τυρί κρέμα -λυωμένη σοκολάτα - και φαντασία


Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Image result for τρουφακια φωτο

Εμείς οι εργαζόμενες ..επινοούμε απλές συνταγές ,συνδυάζοντας τις ιδέες της γιαγιάς μας 
με τα υλικά του σήμερα !!!  

Λυώνουμε 2 σοκολάτες Υγείας σε μπώλ ,βυθισμένο σε κατσαρόλα με ζεστό νερό ,προσθέτοντας
( αν θέλουμε)  καραμελωμένα και ψιλοκομμέννα αμύγδαλα ,ή ψιλοκομμένα φρουι γλασσέ
Πλάθομε  το μείγμα με  - 1 πακέτο κρέμα  τυριού  
Αφού το αφήσουμε να σφίξει στο ψυγείο , δημιουργούμε με τα χεράκια μας , ότι σχήμα θέλουμε και με τη φαντασία μας διακοσμούμε !
Σας δίνουμε κάποιες ιδέες ,αλλά ,σίγουρα οι δικές σας θα κάνουν την έκπληξη ! 
καλή σας επιτυχία 
                             
 επικάλυψη ελαφρά λυωμένη βανίλια 
το γνωστό Υποβρύχιο !  
Image result for τρουφακια φωτο
Image result for τρουφακια φωτο

                                               Image result for τρουφακια φωτο

Image result for τρουφακια φωτο                    Image result for τρουφακια φωτο


Image result for τρουφακια φωτο


Image result for τρουφακια φωτο               Image result for τρουφακια φωτο


              Image result for τρουφακια φωτο      Image result for τρουφακια φωτο



Image result for τρουφακια φωτο
                                    

Κυριακή , 9 Νοεμβρίου 2014 Λικέρ Ρόδι

 http://www.mytaste.gr
                       
30 λεπτά μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης...
Η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, αποδείχτηκε και η πιο σωστή!
Καθαρός αέρας, ησυχία και γειτονιά με ανθρώπους που σε νοιάζονται πραγματικά!
Τα πεσκέσια πάνε κι έρχονται! Κι όλα φρέσκα, αγνά, χωρίς χημικά!
Έτσι, πριν λίγες μέρες χτύπησε την πόρτα μου ο γείτονάς μου ο Βαγγέλης με μια μεγάλη σακούλα ρόδια! Η πρώτη σοδειά της φετινής του παραγωγής!
"Δοκίμασε να μου πεις!"
Και φυσικά δεν έχασα καιρό! Να 'σαι καλά Βαγγέλη! Ευχαριστώ!






























Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ενα ελληνικό χωριό στα διαμάντια της Ευρώπης





Ποιο χωριό σε ελληνικό νησί βρίσκεται στη 3η θέση της λίστας Best European Destinations με τα «διαμάντια» της Ευρώπης για το 2016; Μάλλον δεν το έχετε ακούσει καν 






Ανάμεσα στα πολλά και πολύχρωμα μέρη της Ευρώπης και τους χιλιάδες κρυμμένους θησαυρούς της, το πρακτορείο Best European Destinations ξεχώρισε το Κοκκάρι της Σάμου, για την 3η θέση της λίστας του με τα «διαμάντια» της Ευρώπης για το 2016.

Η λίστα δημοσιεύεται κάθε χρόνο με τα καλύτερα μέρη να επισκεφτεί κανείς στην Ευρώπη.

Στο δημοσίευμα η Σάμος περιγράφεται ως «ένα νησί που κυβερνήθηκε από το μύθο και την ομορφιά. Είναι το νησί του πατέρα των μαθηματικών, Πυθαγόρα, του αστρονόμου Αρίσταρχου και του φιλόσοφου Επίκουρου. Είναι το σπίτι της Ήρας και η γη που φιλοξένησε τον Ηρόδοτο και τον Αίσωπο.

Ένα σημαντικό κέντρο του εμπορίου στο Αιγαίο και μια μεγάλη ναυτική δύναμη κατά την αρχαιότητα, ήρθε σε επαφή με τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Μεσογείου. Η Σάμος είναι ένα μέρος με έντονη βλάστηση. Τα πάντα γύρω από το παρθένο τοπίο είναι φτιαγμένα από το χρώμα και το φως».

Οι φωτογραφίες από το πανέμορφο Κοκκάρι της Σάμου επιβεβαιώνουν απόλυτα την παραπάνω περιγραφή.

Βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 1.060 κατοίκους.

Το Κοκκάρι χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή το όνομά του αποδίδεται στην εκτεταμένη καλλιέργεια του κοκκαριού, ενός είδους μικρού κρεμμυδιού.

Η κύρια απασχόληση των κατοίκων του Κοκκαριού είναι ο τουρισμός, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά χωριό της Σάμου.

Πόλο έλξης στο Κοκκάρι αποτελούν τα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια, το μικρό λιμάνι και οι παραλίες που το περιβάλλουν.