4 μελιτζάνες μακρόστενες
1/2 κιλού μανιτάρια ψιλικομμένα σωταρισμένα ( αλάτι , πιπέρι , λάδι ,κρεμμυδάκι , μαιντανό
1/2 φλυτζάνι ξερή μυζήθρα τριμμένη )
1/2 φλυτζάνι τριμμένο τυρί για τοστ ,
φέτα χονδροτριμμένη , φρέσκια ντομάτα τριμμένη
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος. ( λεπτές )
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στον ήλιο να φύγει η πικρίλα
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά ,με τα σωταρισμένα , με αλάτι πιπέρι , λίγο λάδι, λίγο κρεμμυδάκι και μαιντανό , μανιτάρια .
Μοιράζουμε το μείγμα στις φέτες μελιτζάνας, ( τις οποίες αν θέλουμε για να είναι πιο νόστιμες έχουμε πρώτα τηγανίσει με λίγο λάδι και στραγγίσει σε ρολό κουζίνας ) τις τυλίγουμε και τις καρφώνουμε , κάθε μία ,με μία οδοντογλυφίδα.
Σε λαδωμένο ελαφρώς ταψάκι , τοποθετούμε τα ρολά μελιτζάνας σε σειρές και τα σκεπάζουμε με τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα μας
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη , το υπόλοιπο λάδι και ,αν θέλουμε , με λίγη φέτα χονδροτριμμένη
Ψήνουμε στον φούρνο μας , μία περίπου ώρα ,στους 180 βαθμούς. ( Αν έχουμε πρώτα τηγανίσει
τις μελιτζάνες ψήνουμε για μισή ώρα )
( Τα τυριά μπορούν να αντικατασταθούν με ότι υπάρχει στο ψυγείο π.χ. φέτα . Επίσης με βάση τη φαντασία μας μπορούμε να βάλουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα στο μείγμα με τα μανιτάρια και να πασπαλίσουμε με τυριά -όπως στην φωτο ή να πασπαλίσουμε με τυριά και κρέμα γάλακτος .Για πιο λίγες θερμίδες όμως η συνταγή ,πρέπει να εκτελεστεί ως έχει αρχικά )
Καλή σας επιτυχία .
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη , το υπόλοιπο λάδι και ,αν θέλουμε , με λίγη φέτα χονδροτριμμένη
Ψήνουμε στον φούρνο μας , μία περίπου ώρα ,στους 180 βαθμούς. ( Αν έχουμε πρώτα τηγανίσει
τις μελιτζάνες ψήνουμε για μισή ώρα )
( Τα τυριά μπορούν να αντικατασταθούν με ότι υπάρχει στο ψυγείο π.χ. φέτα . Επίσης με βάση τη φαντασία μας μπορούμε να βάλουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα στο μείγμα με τα μανιτάρια και να πασπαλίσουμε με τυριά -όπως στην φωτο ή να πασπαλίσουμε με τυριά και κρέμα γάλακτος .Για πιο λίγες θερμίδες όμως η συνταγή ,πρέπει να εκτελεστεί ως έχει αρχικά )
Καλή σας επιτυχία .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου