Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Λεμονογλυκό με μπισκότα και γιαούρτι με 5 υλικά σε 10′








Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους το πιο δροσερό και ανάλαφρο γλυκό ψυγείου που φάγατε ποτέ.

Υλικά συνταγής

400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 γάλα ζαχαρούχο
χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι [ανάλογα με το πάχος του γλυκού που θέλουμε] και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας στη βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώνει.

Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει και στρώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.


http://www.piperatoi.gr/

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινές μελιτζάνες , με λίγες θερμίδες ,σε φέτες στο φούρνο





4 μελιτζάνες μακρόστενες
1/2 κιλού μανιτάρια ψιλικομμένα  σωταρισμένα ( αλάτι , πιπέρι , λάδι  ,κρεμμυδάκι , μαιντανό
1/2   φλυτζάνι ξερή μυζήθρα τριμμένη )
1/2 φλυτζάνι τριμμένο τυρί για τοστ  ,
φέτα  χονδροτριμμένη  , φρέσκια ντομάτα τριμμένη


Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες κατά μήκος. ( λεπτές )
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στον ήλιο να φύγει η πικρίλα
Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά ,με τα σωταρισμένα , με αλάτι πιπέρι , λίγο λάδι,  λίγο κρεμμυδάκι  και μαιντανό , μανιτάρια .
Μοιράζουμε το μείγμα στις φέτες μελιτζάνας,  ( τις οποίες αν θέλουμε για να είναι πιο νόστιμες έχουμε πρώτα τηγανίσει με λίγο λάδι   και στραγγίσει  σε  ρολό κουζίνας )  τις τυλίγουμε και τις καρφώνουμε  , κάθε μία  ,με μία οδοντογλυφίδα.
Σε λαδωμένο ελαφρώς ταψάκι , τοποθετούμε τα ρολά μελιτζάνας σε σειρές  και  τα σκεπάζουμε με τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα μας
Πασπαλίζουμε  με  λίγη ρίγανη  , το υπόλοιπο λάδι   και  ,αν θέλουμε , με λίγη φέτα χονδροτριμμένη
Ψήνουμε στον φούρνο μας , μία περίπου ώρα ,στους 180 βαθμούς. ( Αν έχουμε πρώτα τηγανίσει
τις μελιτζάνες  ψήνουμε για μισή ώρα )

( Τα τυριά μπορούν να αντικατασταθούν με ότι υπάρχει στο ψυγείο π.χ. φέτα . Επίσης με βάση τη φαντασία μας μπορούμε να βάλουμε την  τριμμένη φρέσκια ντομάτα στο μείγμα με τα μανιτάρια και να πασπαλίσουμε με  τυριά  -όπως στην φωτο  ή να πασπαλίσουμε  με τυριά  και κρέμα γάλακτος   .Για πιο λίγες θερμίδες όμως η συνταγή ,πρέπει να εκτελεστεί  ως έχει αρχικά  )
Καλή σας  επιτυχία .

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΟΥΛΙΤΙΔΑ






Η ουλίτιδα είναι παθολογική κατάσταση των ούλων, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και αιμορραγία. Προκαλείται λόγω της αμυντικής…
δράσης του οργανισμού κατά των τοξινών που παράγουν τα βακτήρια που διαβιούν στη στοματική κοιλότητα. Το αποτέλεσμα είναι η κακοσμία του στόματος, η χαλαρότερη στήριξη των δοντιών από τα ούλα, ενώ σταδιακά τα ούλα κοκκινίζουν, πρήζονται και ματώνουν εύκολα κατά το βούρτσισμα. Επίσης, αν η ουλίτιδα παραμεληθεί και δεν γίνει θεραπεία, μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα.

Στην περίπτωση αυτή, το εσωτερικό των ούλων και το οστό υποχωρούν και δημιουργείται μια σχισμή, ένα διάκενο ανάμεσα στο ούλο και το δόντι, στο οποίο συγκεντρώνονται υπολείμματα τροφών που μπορεί να δημιουργήσουν φλεγμονή.

Σύμφωνα με γερμανική μελέτη, ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ουλίτιδας.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Friedrich Schiller διαπίστωσε ότι τα άτομα με ουλίτιδα που έτρωγαν δυο γκρέιπφρουτ την ημέρα για δυο εβδομάδες παρουσίασαν σημαντικά λιγότερη αιμορραγία στα ούλα τους.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης C στο αίμα, η οποία είναι γνωστό ότι προάγει την επούλωση και μειώνει τη βλάβη που προκαλούν τα ασταθή μόρια των ελεύθερων ριζών.

Στη μελέτη συμμετείχαν 58 άτομα (καπνιστές και μη) με χρόνια ουλίτιδα. Στην αρχή της μελέτης, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C στο πλάσμα αίματος. Κατά μέσο όρο τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό των καπνιστών ήταν 29% χαμηλότερα από εκείνα των μη καπνιστών. Η κατανάλωση δυο γκρέιπφρουτ την ημέρα αύξησε τα επίπεδα του πλάσματος της βιταμίνης C σε όλους όσους ενέταξαν το συγκεκριμένο φρούτο στη διατροφή τους.

Στους καπνιστές μάλιστα τα επίπεδα της βιταμίνης σχεδόν διπλασιάστηκαν, αλλά επειδή ξεκίνησαν από χαμηλότερο σημείο αναφοράς το μέσο επίπεδο βιταμίνης C εξακολουθούσε να είναι χαμηλότερο από αυτό των μη καπνιστών.

Η μελέτη ενισχύει την υπόθεση ότι η επάρκεια βιταμίνης C προάγει την επούλωση. Η ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό της επάρκειας βιταμίνης C.

Κάθε γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου 92,5 γραμμάρια βιταμίνης C. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν λάβει οδηγίες να μην βουρτσίζουν τα δόντια τους αμέσως μετά την κατανάλωση των γκρέιπφρουτ διότι τα εσπεριδοειδή είναι όξινα και μπορεί να αποδυναμώσουν την αδαμαντίνη κάνοντάς την επιρρεπή στην διάβρωση.



http://be2news.gr/

10 Απλοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας!



Ο κανόνας των 400 θερμίδων 
Κάθε φορά που γευματίζουμε, ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει μόνο 400 θερμίδες. Οι υπόλοιπες δεν καίγονται αλλά αποθηκεύονται σαν λίπος. Μπορούμε δηλαδή να παίρνουμε πέντε γεύματα την ημέρα, ένα κάθε τρεις ώρες, από τα οποία κανένα δεν θα ξεπερνάει τις 400 θερμίδες. 

Πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα 
Οι πρωτεΐνες έχουν υψηλό δείκτη κορεσμού, δηλαδή ενισχύουν το αίσθημα της χόρτασης. Συγχρόνως έχουν αυξημένη θερμογόνο δράση, γεγονός που σημαίνει ότι ο οργανισμός καίει θερμίδες καθώς τις αφομοιώνει. Σε κάθε γεύμα καταναλώνουμε κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, αυγό ή γαλακτοκομικά και τις συνδυάζουμε με υδατάνθρακες. 

Παίρνετε γερό πρωινό 
Οι θεωρίες έρχονται και παρέρχονται αλλά το πρωινό παραμένει το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το αδυνάτισμα. Στη διάρκεια του ύπνου, ο μεταβολισμός επιβραδύνεται. Για να τον ξυπνήσουμε και να τον επανενεργοποιήσουμε πρέπει να του προσφέρουμε ένα καλό πρωινό. Αν το παραλείψετε, όπως κάνουν τα δύο τρίτα των ελλήνων, δεν θα κάψετε τόσες θερμίδες όσο θα μπορούσατε. Στην πράξη: προτιμήστε τα δημητριακά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Σύμφωνα με τη Βρετανική Ένωση Διαιτολογίας, οι φυτικές ίνες βοηθούν το σώμα να αποβάλει τις τοξίνες και να αποβάλει γρηγορότερα το λίπος από το σύστημα. 

Τα καυτερά 
Η κόκκινη πιπεριά, το τσίλι, το ταμπάσκο και τα άλλα καυτερά τρόφιμα έχουν αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση στο μεταβολισμό. Η καψαϊκίνη που περιέχουν αυξάνει τη θερμογόνο δράση των τροφών και κατά συνέπεια βοηθάει στις καύσεις. Μία έρευνα που έγινε στην Αμερική τη δεκαετία του ’80 έδειξε ότι ένα καυτερό γεύμα τη μέρα μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό μέχρι και κατά 25% ενώ η επιτάχυνση διαρκεί τρεις ώρες μετά την κατανάλωσή του. 

Ρυθμίζουμε τις αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα 
Όταν τρώμε μία τροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, τότε το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται απότομα. Στη συνέχεια όμως πέφτει το ίδιο απότομα με αποτέλεσμα την ενίσχυση του αισθήματος της πείνας. Αν για παράδειγμα φάμε ένα κομματάκι σοκολάτα, το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσουμε άλλο ένα. Προτιμάμε τρόφιμα που δεν αυξάνουν απότομα το σάκχαρο, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και οι πρωτεΐνες. Αυτό σημαίνει πως σε κάθε γεύμα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σαλάτα ενώ τα σνακ καλό είναι να περιέχουν φρούτα. 

Κοροϊδεύουμε τις θερμίδες 
Όταν καταναλώνουμε κάθε μέρα τις ίδιες θερμίδες, τότε ο οργανισμός προσαρμόζεται, τεμπελιάζει και καταλήγει να καίει λιγότερες. Ένας έξυπνος τρόπος για να τον «ξεγελάσουμε» και να τον κρατάμε σε εγρήγορση ώστε να κάνει περισσότερες καύσεις, είναι να παίρνουμε διαφορετικό αριθμό θερμίδων κάθε μέρα, άλλοτε 200 λιγότερες και άλλοτε 200 περισσότερες. 

Όχι άλλη δίαιτα πείνας
Η δίαιτα του αστροναύτη, η δίαιτα του καρδιοπαθούς, η δίαιτα της αρκούδας. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, πάει ο μεταβολισμός. Κάθε φορά που κάνετε μία «μαγική-δίαιτα-που-σας-είπε-μία-φίλη», καταδικάζετε τη σιλουέτα σας σε ένα παιχνίδι μπούμερανγκ. Να τι ακριβώς συμβαίνει: ας υποθέσουμε ότι κάνετε μία από αυτές τις θαυματουργές δίαιτες της μονοφαγίας και χάνετε δέκα κιλά. Θεωρητικά, τα πέντε από αυτά είναι λίπος και τα άλλα πέντε μυϊκή μάζα. Μετά τη σταματάτε και ξαναπαίρνετε τα δέκα κιλά. Αυτά που θα πάρετε θα είναι μόνο λίπος (δεν μπορεί κανείς να «φάει» μυϊκή μάζα). Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, η σύνθεση των κιλών θα είναι διαφορετική, αφού θα έχετε πέντε κιλά παραπάνω λίπος και πέντε κιλά λιγότερη μυϊκή μάζα από πριν. Εκείνο όμως που χρειάζεται το σώμα για να κάνει καύσεις είναι οι μυς. Αυτοί ακριβώς που χάσατε. Λιγότερη μυϊκή μάζα, χαμηλότερος μεταβολισμός. 

Κάνετε γυμναστική (όσο κι αν βαριέστε) 
Τα κακά νέα είναι ότι κάθε χρόνο που περνάει ο μεταβολισμός επιβραδύνεται κατά 1%. Αυτό σημαίνει ότι στα τριάντα πέντε καίμε εκατό λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα απ’ ότι στα εικοσιπέντε και τελικά παχαίνουμε μισό κιλό το χρόνο. Για να καταπολεμήσουμε τη φθορά του χρόνου πρέπει να αυξήσουμε το όργανο που κάνει καύσεις, δηλαδή το μυικό μας ιστό. Η λέξη είναι «γυμναστική» και ακούγεται σαν απειλή στα αφτιά μας. Μόλις όμως ξεπεράσουμε τους ενδοιασμούς και δοκιμάσουμε, είναι βέβαιο ότι θα μας αρέσει. Στην πράξη: Προσπαθήστε να κάνετε αεροβική γυμναστική για τουλάχιστον είκοσι λεπτά, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. 

Χαλαρώστε 
Μία από τις ορμόνες που επιβραδύνουν το μεταβολισμό είναι η κορτιζόλη, η χημική έκκριση του στρες. Αν λοιπόν είστε τύπος που τα κάνει όλα σε ένα, τότε ξανασκεφτείτε το. Εκτός από τη γενικότερη φθορά που προκαλείτε στην υγεία σας, κάνετε σίγουρα κακό στη σιλουέτα σας. Περιορίζοντας το άγχος, θα εξισορροπήσετε τα επίπεδα της κορτιζόλης κι έτσι θα βοηθήσετε το μεταβολισμό να κάνει τη δουλειά του. Η σωστή λειτουργία των επινεφριδίων φαίνεται κυρίως από τον ύπνο: αν δεν καταφέρνετε να κοιμηθείτε ανάμεσα στις δύο και τις τέσσερις το πρωί, τότε το πιθανότερο είναι πως οι αδένες είναι εξοντωμένοι από την υπερπαραγωγή κορτιζόλης και πως χρειάζεστε επειγόντως χαλάρωση. Στην πράξη: κλέψτε πέντε λεπτά από τη δουλειά και συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Αφήστε τον αέρα να φτάσει μέχρι την κοιλιά, φουσκώστε με αυτόν το στομάχι καθώς εισπνέετε και ξεφουσκώστε κατά την εκπνοή 

Στο κρεβάτι ολοταχώς! 
Όπως έδειξε μία μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγο, όταν κοιμόμαστε λιγότερο από πέντε ώρες την ημέρα το σώμα παράγει πολλή ινσουλίνη, ουσία που ενθαρρύνει την αποθήκευση του λίπους. Η έλλειψη του ύπνου συνδέεται και με άλλες επιδράσεις στο ενδοκρινολογικό σύστημα, όπως αυξομειώσεις στις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη. Όταν, λοιπόν, ξενυχτάτε καταλήγετε να τρώτε περισσότερο. Στην πράξη: Εξασφαλίστε επτά με οκτώ ώρες ύπνο κάθε βράδυ. 
Πηγή: fanpage
http://www.lifetime.gr/

Οι πέντε λόγοι που θα σε κάνουν να αρχίσεις να τρως κρεμμύδια



day ago Υγεία



Μπορεί να θεωρείται απαγορευτικό τρόφιμο πριν από ένα ραντεβού, όμως το κρεμμύδι κάνει πολύ καλό στην υγεία και εδώ και χιλιάδες χρόνια θεωρείται ότι διαθέτει ιαματικές ιδιότητες.

Έχει χαρακτηριστική γεύση και άρωμα και μπορεί να καταναλωθεί τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο.
Είναι πλούσιο σε ενώσεις που περιέχουν θείο, οι οποίες ευθύνονται για την πικάντικη οσμή του και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Καρδιαγγειακά οφέλη
Οι ενώσεις θείου που περιέχονται στα κρεμμύδια έχουν αντιπηκτικές ιδιότητες και βοηθούν στην πρόληψη των ανεπιθύμητων θρόμβων στα αγγεία. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που αποδεικνύουν, ότι τα κρεμμύδια βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ενώ βελτιώνουν και τη λειτουργία της κυτταρικής μεμβράνης των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
Τα οφέλη στην υγεία από τα κρεμμύδια, όταν συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή ενός ατόμου, θεωρείται ότι επεκτείνονται μέχρι και ως την πρόληψη της καρδιακής προσβολής.

Οφέλη για τα οστά και τους συνδετικούς ιστούς
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κρεμμύδια βοηθούν στην αύξηση της οστικής πυκνότητας και ωφελούν ιδιαίτερα τις γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικία εμμηνόπαυσης και υποφέρουν από απώλεια της οστικής τους πυκνότητας.
Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία ότι οι γυναίκες που έχουν περάσει την ηλικία της εμμηνόπαυσης μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο κατάγματος στο ισχίο, αν καταναλώνουν καθημερινά κρεμμύδια.


Αντιφλεγμονώδη δράση
Πέρα από τα καρδιαγγειακά οφέλη και τη βελτίωση της οστικής πυκνότητας, τα κρεμμύδια παρέχουν και αντιφλεγμονώδη δράση στον οργανισμό. Ένα μόριο του θείου που περιέχεται στο βολβό έχει βρεθεί ότι αναστέλλει τη δραστικότητα των μακροφάγων -ειδικά λευκά αιμοσφαίρια τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, μία από τις αμυντικές δράσεις των οποίων είναι η ενεργοποίηση μεγάλης κλίμακας φλεγμονωδών αποκρίσεων.

Τα αντιοξειδωτικά του κρεμμυδιού βοηθούν στην πρόληψη της οξείδωσης των λιπαρών οξέων στον οργανισμό.
Όταν τα επίπεδα των οξειδωμένων λιπαρών οξέων στον οργανισμό είναι χαμηλά, το σώμα μας παράγει λιγότερα φλεγμονώδη μόρια διατηρώντας υπό έλεγχο τα επίπεδα των φλεγμονών.

Προστασία από τον καρκίνο
Τα κρεμμύδια έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αρκετών τύπων καρκίνων, ακόμη κι αν καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του λάρυγγα

Αντιβακτηριακή δράση
Τα κρεμμύδια έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν και τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, ενώ βοηθούν και στην πρόληψη των βακτηριακών λοιμώξεων.
Τα μόρια του θείου και το φλαβονοειδές κερκετίνη που περιέχεται στα κρεμμύδια παρέχουν αντιβακτηριδιακή δράση στον οργανισμό του ανθρώπου.


tonwtiko.com
http://www.lifetime.gr/

Μελιτζάνες στο φούρνο


Η σημερινή συνταγή είναι μία πολύ γευστική επιλογή για κύριο πιάτο. Συνεισφέρει μία μερίδα λαχανικών, από τις 5 φρέσκων φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, από τις μελιτζάνες και τις ντομάτες, οι οποίες είναι προϊόντα εποχής.

Γράφει: Παπαλαζάρου Αναστάσιος
Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, PhD

Υλικά για 4 μερίδες
2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
½ φλ. ζωμό κότας σπιτικό ή κονσέρβας
από 1 κ. γλυκού βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη
¼ κ. γλυκού αλάτι και ¼ κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/3 φλ. παρμεζάνα ξυσμένη (40 γρ.)
1 μεγάλη μελιτζάνα (800 γρ.) κομμένη σε λεπτές φέτες
½ φλ. μοτσαρέλα ημίπαχη

Θρεπτική αξία μερίδας

Θερμίδες: 236
Πρωτεΐνες: 13 γρ.
Υδατάνθρακες: 22 γρ. εκ των οποίων φυτικές ίνες: 7 γρ.
Λίπη: 12 γρ.
Βιταμίνη Β6: 0,36 mg

Εκτέλεση

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 1 κουταλάκι γλυκού λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 6-8 λεπτά. Ρίχνετε ντομάτα, ζωμό κότας, βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε, χωρίς καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Ανακατεύετε σε μπολ τα χτυπημένα αυγά με 2 κουταλάκια παρμεζάνα. Βουτάτε τη μελιτζάνα στο μείγμα του αυγού.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε τη μελιτζάνα ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Τοποθετείστε τις έτοιμες μελιτζάνες σε μία πιατέλα.

Ρίχνετε το ¼ από το μείγμα ντομάτας σε ένα πυρέξ. Τοποθετείτε από πάνω τις μελιτζάνες και τις περιχύνετε με το ¼ της σάλτσας και το 1/3 της μοτσαρέλας και της παρμεζάνας. Επαναλάβετε τις στρώσεις. Σκεπάζετε και ψήνετε για 50 λεπτά στους 180°.

Διατροφική αξιολόγηση

Η σημερινή συνταγή είναι μία πολύ γευστική επιλογή για κύριο πιάτο. Συνεισφέρει μία μερίδα λαχανικών, από τις 5 φρέσκων φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως, από τις μελιτζάνες και τις ντομάτες, οι οποίες είναι προϊόντα εποχής.

Όπως φαίνεται στη θρεπτική ανάλυση, μία μερίδα προσφέρει αρκετές φυτικές ίνες, οι οποίες δεν πέπτονται ούτε απορροφώνται από τον οργανισμό, οπότε δεν αποδίδουν ενέργεια. Χρησιμεύουν όμως στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού και γι’ αυτό συστήνονται για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας και του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Επίσης, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη θεραπεία του διαβήτη, λόγω του γεγονότος ότι εξομαλύνουν την απορρόφηση των υδατανθράκων, ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου, με κυριότερο τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ιδιότητα που προστίθεται στην αντιοξειδωτική δράση των ανθοκυανινών, δηλαδή των φλαβονοειδών που περιέχονται στη μελιτζάνα.

Επιπρόσθετα, οι φυτικές ίνες των λαχανικών συστήνονται για την πρόληψη της υπέρτασης και των εγκεφαλικών επεισοδίων και για την προστασία έναντι του πεπτικού έλκους.

Από την άλλη, κυρίως οι μελιτζάνες συνεισφέρουν σημαντικό ποσό βιταμίνης Β6, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό ενός συνενζύμου απαραίτητου για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και διαφόρων αμινοξέων, καθώς και για τη σύνθεση του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, της αίμης των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τέλος, των νουκλεϊκών οξέων, που αποτελούν το γενετικό υλικό.

Πηγές: www.nutrimed.gr

http://www.iatronet.gr/

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ





Το μέλι και το τζίντζερ είναι ισχυρές πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αναχαίτισης της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων.

Η ρίζα του τζίντζερ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ως ισχυρός αντικαρκινικός παράγοντας και μπορεί να αποδεχτεί αποτελεσματικότερη από τα περισσότερα συμβατικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία αυτής της ασθένειας.

Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τζίντζερ είτε ως ρίζα που προσθέτει ιδιαίτερη γεύση στα πιάτα είτε στην παρασκευή πολλών θεραπευτικών συνταγών. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η γευστική ρίζα έχει επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να αποτελούν το κλειδί για να ξεπεράσετε τη συγκεκριμένη νόσο εφόσον αυτή δεν βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

Γιατί το τζίντζερ είναι καλύτερο από μερικά φάρμακα για τον καρκίνο;

Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Georgia State University διαπιστώθηκε ότι το εκχύλισμα τζίντζερ μείωσε το μέγεθος των όγκων στον προστάτη σε ποντίκια κατά 56%. Χάρη σε αυτή την έρευνα, οι επιστήμονες μπόρεσαν να παρατηρήσουν την αντικαρκινική δράση του τζίντζερ και το ρόλο του στη μείωση του μεγέθους των όγκων. Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι το τζίντζερ αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία με πολλούς τρόπους. Γιατί, λοιπόν, λέγεται ότι μερικές φορές το τζίντζερ μπορεί να είναι αποτελεσματικότερο από τα εμπορικά φάρμακα κατά του καρκίνου;



Παρόλο που οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν φάρμακα ως τη μοναδική επιλογή για την καταπολέμηση αυτής της νόσου, η αλήθεια είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις τα φάρμακα μπορούν στην πραγματικότητα να επιδεινώσουν την κατάσταση του ασθενούς και να επιταχύνουν την ανάπτυξη των όγκων μειώνοντας την ικανότητά του για ανάρρωση. Τα φάρμακα μπορεί να μοιάζουν αποτελεσματικά για την καταπολέμηση μιας νόσου όπως ο καρκίνος, όμως οι πιθανές παρενέργειες μπορούν στην πραγματικότητα να προκαλέσουν περισσότερο κακό από ότι καλό, μερικές φορές ακόμα και μειώνοντας το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπαινισσόμαστε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να εγκαταλείψουν την κλινικά εγκεκριμένη θεραπεία τους. Όμως, θέλουμε να παρουσιάσουμε μια αποτελεσματική εναλλακτική που μπορείτε να θεωρήσετε ως μια συμπληρωματική μέθοδο αντιμετώπισης της συγκεκριμένης νόσου. Το τζίντζερ είναι ένα οικονομικό προϊόν, απλό στην προετοιμασία και τα αποτελέσματά του μπορούν να είναι εκπληκτικά, εφόσον το καταναλώνετε τακτικά.

Το τζίντζερ ουσιαστικά δεν έχει βλαβερές παρενέργειες στο σώμα. Αντί να επιταχύνει την ανάπτυξη των κακοήθων όγκων, έχει αποδειχτεί ότι στην πραγματικότητα αναχαιτίζει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη. Άλλες μελέτες έχουν συμπεράνει ότι το τζίντζερ μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του καρκίνου. Μάλιστα, ορισμένες μελέτες έδειξαν ότι το τζίντζερ μπορεί να είναι ωφέλιμο για την καταπολέμηση μέχρι και 101 άλλων ασθενειών.

Τζίντζερ και μέλι για την καταπολέμηση του καρκίνου



Η παρακάτω συνταγή με τζίντζερ και μέλι έχει γίνει πολύ δημοφιλής στο διαδίκτυο από τότε που πολλοί άνθρωποι δήλωσαν ότι τους βοήθησε στη μάχη τους κατά του καρκίνου. Οι καρκινοπαθείς που χρησιμοποίησαν αυτή τη συνταγή λένε ότι είδαν βελτίωση ή ξεπέρασαν τη νόσο χωρίς χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία.

Συστατικά
2 μεγάλα κομμάτια ρίζα τζίντζερ
450 γραμμάρια βιολογικό μέλι

Προετοιμασία
Ξεφλουδίστε και πλύντε τη ρίζα του τζίντζερ, τρίψτε τη και αναμείξτε τη με το μέλι. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα βάζο και καταναλώστε μία ή δύο κουταλιές της σούπας κάθε μέρα.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ξύλινο ή πλαστικό κουτάλι.

Πολτός σκόρδου και τζίντζερ για την καταπολέμηση του καρκίνου



Αυτή η ισχυρή συνταγή με σκόρδο και τζίντζερ συνδυάζει τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτών των δύο συστατικών σε μια αποτελεσματική συνταγή. Από τη μια πλευρά, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το σκόρδο διαθέτει ιδιότητες που συμβάλλουν στην πρόληψη και στην καταπολέμηση του καρκίνου του στομάχου και του ορθοκολικού καρκίνου. Έχει επίσης σημαντικές ωφέλειες στην καταπολέμηση άλλων τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και της ουροδόχου κύστης. Το τζίντζερ, από την άλλη πλευρά, έχει δώσει πολύ θετικά αποτελέσματα στη χρήση του για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Ο παρακάτω πολτός από σκόρδο και τζίντζερ είναι πολύ υγιεινός και μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του καρκίνου.

Συστατικά
120 γραμμάρια σκόρδο
120 γραμμάρια τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (15 ml)

Προετοιμασία
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Έπειτα, χτυπήστε τα στο μπλέντερ για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ανακατευτεί καλά σε έναν ομοιογενή πολτό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα ως σος για να συνοδεύσετε τα γεύματά σας, αλλά μπορείτε και να το καταναλώσετε σκέτο (μία ή δύο κουταλιές τη μέρα).

πηγη

http://be2news.gr/
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

ΚΑΘΕ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ 2 ΟΡΓΑΝΑ: ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ!

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ


24ΜΑΙ2016
0 1 675 3







Κάθε δάχτυλο μας συνδέεται με 2 όργανα: Ιαπωνικές Μεθόδοι για θεραπεία σε 5 λεπτά!

Η δαχτυλο-θεραπεία είναι μια ιαπωνική καινοτομία. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι κάθε δάκτυλο συνδέεται με τουλάχιστον δύο ζωτικά όργανα του σώματός μας.

Η διαδικασία είναι σύντομη και απλή και απαιτεί μόνο πέντε λεπτά εφαρμογής.

Η αρχαία ιαπωνική θεραπευτική τέχνη γνωστή ως Jin Shin Jitsu είναι μια εναλλακτική ιατρική που εστιάζει στην επίτευξη της συναισθηματικής και σωματικής ισορροπίας δουλεύοντας σε προκαθορισμένα σημεία του χεριού που απαιτούν κάποια μορφή διέγερσης.

Λοιπόν, πώς λειτουργεί;

– Τα ζωτικά σας όργανα θα επηρεαστούν κρατώντας το μεσαίο δάχτυλό σας με το άλλο χέρι σφιχτά μέχρι και πέντε λεπτά .

– Αναπνέετε πολύ βαθιά καθώς το κάνετε αυτό.

– Στη συνέχεια, κάνετε μασάζ στα δάχτυλα σας και στα δύο χέρια.

– Αφιερώνοντας κατά μέσο όρο τρία λεπτά στο καθένα.

Ποια όργανα και συναισθήματα επηρεάζονται με τα δάχτυλά σας;

1. Ο Αντίχειράς.

Τα όργανα που επηρεάζονται είναι:

– Το στομάχι και η σπλήνα

Τα συναισθήματα που επηρεάζονται είναι:

– κατάθλιψη και άγχος

Σωματικά συμπτώματα:

– Δερματικά προβλήματα, στομαχόπονοι, νευρικότητα, κεφαλαλγίες

2. Ο Δείκτης.

Τα όργανα που επηρεάζονται είναι:

– Νεφροί και ουροδόχος κύστη

Τα συναισθήματα που επηρεάζονται είναι:

– Δυσαρέσκεια, φόβος και σύγχυση

Σωματικά συμπτώματα:

– Πεπτικά προβλήματα, πονόδοντος, μυικοί πόνοι

3. Μέσος Δάχτυλος

Τα όργανα που επηρεάζονται είναι:

– συκώτι/ήπαρ

Τα συναισθήματα που επηρεάζονται είναι:

– Ευερεθιστότητα, θυμός , οργή και αποφασιστικότητα.

Σωματικά συμπτώματα:

– Πονοκέφαλοι και ημικρανίες, πόνοι της περιόδου και κόπωση.

4. Παράμεσος

Τα όργανα που επηρεάζονται είναι:

– Οι πνεύμονες και το παχύ έντερο

Τα συναισθήματα που επηρεάζονται είναι:

– Ο φόβος, αρνητική στάση / σκέψεις και θλίψη.

Σωματικά συμπτώματα:

– Αναπνευστικά προβλήματα, όπως άσθμα, δερματικά και πεπτικά προβλήματα.

5. Μικρό δάχτυλο

Τα όργανα που επηρεάζονται είναι:

– Καρδιά και λεπτό έντερο

Τα συναισθήματα που επηρεάζονται είναι:

– Άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση και νευρικότητα

Σωματικά συμπτώματα:

– Καρδιακές παθήσεις, προβλήματα των οστών και πονόλαιμος.





πηγη    http://be2news.gr/%CE%BA%CE%AC
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ



Πέρα από την αποβολή των τοξινών και την καταπολέμηση του λίπους, το σκόρδο και το κρεμμύδι προάγουν επίσης τη λειτουργία του συκωτιού και προστατεύουν τη συνολική υγεία σας.

Έχουμε ήδη μιλήσει για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προετοιμασίας και κατανάλωσης των φρούτων για αποτελεσματικότερο αδυνάτισμα… γιατί να μην κάνουμε σήμερα το ίδιο και για τα λαχανικά; Αν και τα περισσότερα λαχανικά είναι καλά, αξίζει να σημειωθεί ότι το αν θα αδυνατίσετε εξαρτάται επίσης από το πώς τα μαγειρεύετε και τα συνδυάζετε.

Για το λόγο αυτό θέλουμε να σας παρουσιάσουμε τις παρακάτω πληροφορίες, έτσι ώστε να αρχίσετε να τις εφαρμόζετε στην καθημερινότητά σας για να χάσετε τα επιπλέον κιλά με σωστή διατροφή και λίγη άσκηση. Μια μικρή προσπάθεια έχει μεγάλο αποτέλεσμα.

Ας μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα λαχανικά για αδυνάτισμα και πώς πρέπει να τα τρώτε.
1. ΣΠΑΝΑΚΙ



Ίσως εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι το σπανάκι ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα παντζάρια και τα σέσκουλα. Είναι νόστιμο, ταιριάζει σε πολλά διαφορετικά πιάτα και είναι ιδανικό για τη συμβολή του στο αδυνάτισμα. Ας δούμε γιατί:
Το σπανάκι αποτελείται κυρίως από νερό και πρωτεΐνες.
Περιέχει πολύ λίγους υδατάνθρακες.
Οι βλαστοί του περιέχουν πολλές ίνες, επομένως μην τους κόβετε ποτέ.
Ξέρετε πόσα θρεπτικά συστατικά περιέχει το σπανάκι στα φύλλα του; Αμέτρητα!Ξεχωρίζουν ιδιαίτερα οι βιταμίνες Α, C, E, K, B1, B2 και Β6, μαζί με το σίδηρο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο και ένα κοκτέιλ αντιοξειδωτικών ουσιών.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ;
Το σοταρισμένο σπανάκι είναι η καλύτερη επιλογή. Μην το βράσετε -θα χάσετε πολλές από τις θρεπτικές ουσίες, ειδικά το ασβέστιο, το σίδηρο και τομαγνήσιο.
Το σπανάκι αποτελεί ιδανική επιλογή για το μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα. Μπορείτε να το σοτάρετε με λίγο σκόρδο και ελαιόλαδο ή απλώς να συνδυάσετε μερικά ωμά φύλλα σπανακιού με λίγο ανανά και ξηρούς καρπούς για μια γευστική σαλάτα.
2. ΑΓΓΟΥΡΙ



Νόστιμο και δροσιστικό, το αγγούρι είναι επίσης ένα από τα καλύτερα λαχανικά για να προσθέσετε στη διατροφή σας, χάρη στην περιεκτικότητα της σάρκας του σεταρτρονικό οξύ, που συμβάλλει στην πρόληψη της μετατροπής των υδατανθράκων σε λίπος. Και μην ξεχνάτε την κυτταρίνη που περιέχεται στο αγγούρι, η οποία προάγει την καλύτερη πέψη, αποβάλλει τις τοξίνες και μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ

Υλικά
1 αγγούρι
1 λίτρο νερό
το χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλιά σπόρους chia

Προετοιμασία
Ξεκινήστε πλένοντας και ξεφλουδίζοντας το αγγούρι. Έπειτα χτυπήστε το σε ένα μπλέντερ με το νερό και το χυμό του λεμονιού. Είναι απλό!
Προσθέστε μία κουταλιά σπόρους chia στο πρώτο φλιτζάνι του ροφήματός σας και αφήστε τους να μουλιάσουν για μερικά λεπτά πριν το πιείτε. Οι σπόροι chia θα συνεισφέρουν περαιτέρω στο αδυνάτισμα.
Πίνετε ένα φλιτζάνι από αυτό το ρόφημα είκοσι λεπτά πριν από κάθε γεύμα.
Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία για πέντε μέρες και μετά ξεκουραστείτε για δέκα. Αν ακολουθείτε τακτικά αυτή τη ρουτίνα, θα προάγετε την απώλεια βάρους.
3. ΠΙΠΕΡΙΕΣ



Ίσως εκπλαγείτε βλέποντας τις πιπεριές σε αυτή τη λίστα, επειδή έχουν τόσο έντονη γεύση και μπορούν ακόμα και να πειράξουν το στομάχι ορισμένων ανθρώπων. Το μυστικό της χρήσης των πιπεριών στο αδυνάτισμα είναι να τις καταναλώνετε ωμές και σε μικρές ποσότητες. Έτσι θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τις παρακάτω ωφέλειες:
Σύμφωνα με το Center for Human Nutrition του University of California, οι πιπεριές βοηθούν το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες.
Οι πιπεριές, ανεξάρτητα από την ποικιλία ή το χρώμα τους, είναι πλούσιες σεκαψαϊκίνη, μια χημική ουσία που συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός σας και, επομένως, προάγει την απώλεια βάρους.
ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΤΕ;

Πάντα να τις καταναλώνετε ωμές και σε μικρή ποσότητα, κομμένες σε μικρά κομμάτια ή σε φέτες και μέσα στις σαλάτες σας. Προσπαθήστε να προσθέσετε λίγη πιπεριά στην καθημερινή διατροφή σας.
4. ΤΟΜΑΤΕΣ



Οι τομάτες είναι μια ιδανική αποτοξινωτική τροφή. Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βιοφλαβονοειδή, βιταμίνες A, B, C, B3 και Κ, μέταλλα όπως ο φώσφορος, το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, το κάλιο, το νάτριο και το μαγγάνιο… και επίσης περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες. Όπως βλέπετε, οι τομάτεςείναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για μια δίαιτα αδυνατίσματος.
ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ

Υλικά
1 τομάτα
2 φλιτζάνια νερό
το χυμό από μισό λεμόνι
2 καρότα

Προετοιμασία
Πρώτα πλύντε τις τομάτες και τα καρότα και χτυπήστε τα στο μπλέντερ σας. Μόλις έχετε το χυμό των λαχανικών, αναμείξτε τον με δύο φλιτζάνια κρύο νερό και προσθέστε το χυμό του λεμονιού.
Μπορείτε να πίνετε αυτό το αδυνατιστικό ρόφημα είκοσι λεπτά πριν τα γεύματά σας για πέντε μέρες. Κάντε ένα διάλειμμα για άλλες πέντε μέρες και ξαναρχίστε την ίδια ρουτίνα. Αν κάνετε υγιεινή διατροφή και ασκείστε λίγο κάθε μέρα, θα προσέξετε ότι χάνετε κιλά. Και επιπλέον ο τοματοχυμός είναι πεντανόστιμος!
5. ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ



Τόσο τα κρεμμύδια όσο και τα σκόρδα είναι εξαιρετικά για τη συμβολή τους στο αδυνάτισμα ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη συνολική υγεία σας. Και τα δύο συνεισφέρουν στην αποβολή των τοξινών και του περιττού λίπους που συσσωρεύονται στο σώμα, προάγοντας τη λειτουργία του συκωτιού σας προστατεύοντας την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Συμβάλλουν στην πρόληψη και στη μείωση της κατακράτησης υγρών και αποτελούν επίσης αποτελεσματικά φυσικά αντιβιοτικά. Γιατί να μην τα προσθέσετε στη διατροφή σας;
ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΤΕ;
Ξεκινάτε τη μέρα σας καταναλώνοντας με άδειο στομάχι μια ωμή σκελίδασκόρδο με ένα ποτήρι νερό.
Προσθέστε λίγο ωμό κρεμμύδι στις σαλάτες σας κόβοντάς το σε πολύ μικρά κομμάτια. Με την κατανάλωση ωμού κρεμμυδιού εξασφαλίζετε περισσότερες από τις ωφέλιμες ιδιότητές του και έτσι η καθαριστική του δράση είναι αποτελεσματικότερη.

πηγη