Υλικά
1 βιτάμ , το οποίο έχουμε για 2 ώρες και πιο πολύ εκτός ψυγείου
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη ,ή ζαχαρίνη ή μαύρη ζάχαρη χτυπημένη στο μπλέντερ , άχνη
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλλιού ή λεμονιού ,κατά προτίμηση
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα Υλικά μαζί , σε μπολ με τα χέρια , μέχρι να η ζύμη μας να ομοιοποιηθεί και να μην κολλάει στα δάχτυλα , για 5 περίπου λεπτά .
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 και παραπάνω ώρες στο ψυγείο
Παίρνουμε ζύμη σαν καρύδι με το χέρι και πλάθουμε μπαλάκια σε στρογγυλό σχήμα , δημιουργώντας στο κέντρο λακάκι ,στο οποίο θέτουμε φιλέ αμύγδαλο .
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και σε απόσταση το ένα από το άλλο . Αν θέλουμε πριν τα τοποθετήσουμε στο ταψί τα γυρίζουμε ανάποδα σε ζάχαρη που έχουμε πρόχειρη σε πιατελάκι δίπλα μας .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά
Βγάζοντάς τα τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί για να « δέσουν » εκτός φούρνου.
καλή σας επιτυχία !
άλλες ιδέες δημιουργίας και διακόσμησης ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου