Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Καθαρίστε υπολείμματα τροφών και κολλημένα λίπη από τα μαγειρικά σκεύη με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι



by Πάνος G27/10/19, 17:1548



Κολλημένα λίπη: Τα λίπη είναι ο εφιάλτης πολλών ανθρώπων. Είναι ένας από τους δυσκολότερους λεκέδες να εξαφανιστούν. Ειδικά αν έχουν αφεθεί για καιρό.

Κολλημένα λίπη: Απομάκρυνση με οικολογικό τρόπο

Με την χρήση τους είναι λογικό να τα κουζινικά σκεύη να χάνουν την λάμψη που είχαν όταν τα πρώτο αγοράσατε. Πολλοί αποφασίζουν να τα ξεφορτωθούν πετώντας τα και αγοράζοντας καινούρια. Αυτό εκτός του ότι είναι επιβλαβές για το περιβάλλον είναι και τρομερά δαπανηρό. Τα αποξεραμένα λίπη και οι μαύροι λεκέδες που μπορεί να έχετε δει σε ορισμένα ταψιά μπορούν να εξαφανιστούν σχετικά εύκολα. Ακολουθώντας τις συμβουλές μας και με λίγη δουλειά από μέρους σας θα γινουν σαν καινούρια. Αυτό βεβαια επειδη προσπαθούμε να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον θα γίνει αποφεύγοντας τα πανάκριβα χημικά καθαριστικά που κοστίζουν μια περιουσία και πολλες φορές δεν κάνουν τίποτα.




Κολλημένα λίπη: Στα γυάλινα ταψιά

θα χρειαστούμε:
Υγρό για τα πιάτα
Μαγειρική σόδα
Νερό
Αλουμινόχαρτο
Μια παλιά οδοντόβουρτσα

Αρχικά, βουτάμε την οδοντόβουρτσα στο υγρό για πιάτα όπου έχουμε προσθέσει μαγειρική σόδα για να δημιουργήσουμε μια πάστα. Καλύψτε τους λεκέδες που θέλετε να απομακρύνετε .

Αφήστε να μείνει το σκεύος έτσι για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε απαλά τις περιοχές που έχουν κολλήσει οι βρομιές. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε την διαδικασία αυτήν συνέχεια χωρίς φόβο για το σκεύος σας.
Κολλημένα λίπη: Στα ανοξείδωτα

Θα χρειαστούμε:

Οξυζενέ
Μαγειρική σόδα
Σφουγγάρι

Για να τα καθαρίσετε, ρίξτε ένα στρώμα σόδας φαγητού πάνω στην επιφάνεια ψησίματος. Στη συνέχεια ψεκάστε οξυζενέ πάνω σε αυτό. Τέλος, απλώστε ένα ακόμη στρώμα μαγειρικής σόδας.

Αφήστε να σταθεί για 1-2 ώρες και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Οι λεκέδες θα βγουν εύκολα!


Εναλλακτική μέθοδος

θα χρειαστούμε:
Ένα κομμάτι πανί
Νερό
Σόδα φαγητού
Αλουμινόχαρτο

Ανακατέψτε λίγο νερό με σόδα φαγητού και απλώστε την πυκνή πάστα πάνω στο σκεύος. Σκουπίστε με ένα πανί. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό κομμάτι φύλλο αλουμινίου που έχετε κάνει μπάλα για να τρίψετε τα πιο επίμονα σημεία.

Κατόπιν πλύνετε καλά με ζεστό νερό και υγρό για πιάτα. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε αφήσει πρώτα αρκετό χρόνο στο μείγμα για να δράσει επάνω στο σκεύος.



Κολλημένα λίπη: Αλουμινένια σκευη

Θα χρειαστούμε:
Νερό
Λευκό ξύδι
Μια κατσαρόλα
Σφουγγάρι



Οι φόρμες αλουμινίου μπορούν να αναζωογονηθούν και να αποκατασταθούν αν εφαρμόσετε τη σωστή τεχνική. Για να ξεκινήσετε, γεμίστε μια κατσαρόλα με ίση ποσότητα νερό και ξύδι. Βράζουμε το μείγμα.

Μόλις βράσει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο διάλυμα και ξεκινήστε να τρίβετε τη φόρμα.

Μετά τον καθαρισμό, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Αφήστε το να στεγνώσει και να απολαύσετε τη «νέα» σας φόρμα αλουμινίου!







7 πρακτικά έπιπλα για να κερδίσετε χώρο και να κάνετε πιο άνετο το μικρό σας σπίτι



by Λίλα Λου27/10/19, 12:1344



Πανέξυπνα έπιπλα που πρέπει να τα επιλέγετε για όλα τα μικρά διαμερίσματα. Το γεγονός ότι δεν διαθέτει πολλά τετραγωνικά το σπίτι σας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το χαρείτε. Ότι δεν μπορείτε να καλέσετε φίλους ή να το οργανώσετε και να φαίνεται μεγαλύτερο.


Υπάρχουν έπιπλα που μπορούν να προσαρμοστούν στα μικρά σπίτια και να τα κάνουν λειτουργικά και άνετα.

Έπιπλα γραφείου

Πόσο τέλειο είναι αυτό το γραφείο και η καρέκλα του που πραγματικά μπορείτε χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε και όταν δεν τον χρειάζεστε να το μαζεύετε. Δεν πιάνει καθόλου χώρο μιας και κολλάει στην κυριολεξία στον τοίχο. Ιδανικό για κουζίνα αλλά και υπνοδωμάτιο καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τραπέζι για να τρώτε και ως γραφείο για να δουλεύετε.



Αυτό το τραπεζάκι και η καρέκλα του γίνονται πραγματικά ένα με τον τοίχο.

Παντζούρι-απλώστρα

Αυτό το τέλειο παντζούρι έχει δύο χρήσεις στην ουσία. Από τη μια σας προστατεύει από τον ήλιο και από την άλλη μπορείτε να το ρίξετε κάτω και να γίνει μια τέλεια απλώστρα για τα ρούχα σας.
Για να μην έχετε πεταμένα τα παπούτσια που φοράτε σε καθημερινή βάση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την παπουτσοθήκη. Έτσι, θα έχετε σε τάξη όλα εκείνα τα παπούτσια που δεν ξέρετε πραγματικά πού να αποθηκεύσετε.

Έπιπλα που βοηθούν στην οργάνωση του σπιτιού

Σιδερώστρα από το πουθενά
Σιδερώστρα από το πουθενά Ποιος χρειάζεται εκείνες τις ογκώδεις σιδερώστρες όταν μπορεί να έχει την τέλεια σιδερώστρα που δεν πιάνει καθόλου χώρο. Αυτό το μαγνητικό χαλάκι μπορείτε να το τοποθετήσετε είτε πάνω στο πλυντήριο είτε σε οποιαδήποτε άλλη μεταλλική επιφάνεια για να κάνετε τη δουλειά σας.
Πτυσσόμενη αλλαξιέρα για το μωρό
Ξέρετε πόσο χώρο θα εξοικονομήσετε με αυτό το σούπερ έπιπλο; Μπορείτε να αποθηκεύετε μέσα σε αυτό αρκετά πράγματα που είναι απαραίτητα για την περιποίηση του μωρού σας καθώς επίσης και να το αλλάζετε όποτε χρειάζεται. Μόλις τελειώνετε με τη δουλειά σας απλά κλείνετε το καπάκι εξοικονομώντας απίστευτο χώρο.
Μια αλλαξιέρα στον αέρα θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολύ χώρο.
Έπιπλα που εξαφανίζονται όπως αυτό το τραπεζάκι με τις καρέκλες
Πιάνει τόσο λίγο χώρο που πραγματικά χωράει σε οποιοδήποτε μικρό σπίτι. Μάλιστα, μπορείτε σε αυτό να τρώτε με τους φίλους σας τα βράδια ή να παίζετε επιτραπέζια. Οι καρέκλες μπαίνουν-όταν δεν τις χρειάζεστε-μέσα στο τραπέζι και ο χώρος σας μεγαλώνει και πάλι.
Αυτές οι καρέκλες είναι έτσι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπαίνουν μέσα στο τραπέζι.
Καρέκλα-βιβλιοθήκη
Αυτή, λοιπόν, είναι η τέλεια πολυθρόνα μιας και μπορείτε και να κάθεστε σε αυτήν και να την χρησιμοποιείτε ως βιβλιοθήκη. Δυο-τρεις τέτοιες να έχετε… και δεν χρειάζεστε βιβλιοθήκη στο σπίτι.




Ο χώρος κάτω από την καρέκλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύετε τα βιβλία σας

Κόλπα ομορφιάς με διαφανή μεμβράνη για να αποτοξινώσετε το σώμα σας και να χάσετε πόντους από την κοιλιά


Οδηγίες
Κόλπα ομορφιάς με διαφανή μεμβράνη για να αποτοξινώσετε το σώμα σας και να χάσετε πόντους από την κοιλιά
by Δημήτρης Φ27/10/19, 17:1747



Αποτοξίνωση – Χρήσιμες πληροφορίες: Δεν χρειάζεται να λαμβάνετε μέρος σε ακριβά προγράμματα αδυνατίσματος. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Θα πετύχετε ιδανικά αποτελέσματα και θα γλιτώσετε παράλληλα και χρήματα.

Αποτοξίνωση – Χρήσιμες πληροφορίες: Τέσσερις συνταγές για να χάσετε κιλά

1. Περιτύλιγμα με μέλι: Θα βάλετε ζεστό μέλι σε μικρό μπολ και θα προσθέσετε ένα κρόκο αυγού. Έπειτα, λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών. Εφαρμόστε το μείγμα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Τυλίξτε γύρω σας αλουμινόχαρτο. Βάλτε ζεστά ρούχα και ξαπλώστε στο κρεββάτι. Έπειτα σκεπαστείτε με την κουβέρτα και μείνετε έτσι για μία ώρα. Μετά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και κάντε ντους.



2. Περιτύλιγμα με μέλι και αυγό: Βάλτε μέλι, κρόκο αυγού, χυμό λεμονιού και αιθέριο έλαιο σε μπολ. Ζεστάνετε το μείγμα και βάλτε το στις προβληματικές περιοχές. Βάλτε ζεστά ρούχα και μετά από μία ώρα, ξεπλυθείτε.




3. Περιτύλιγμα με πηλό: Αραιώστε μπλε πηλό με ζεστό νερό έως ότου γίνει κρέμα. Εφαρμόστε στην περιοχή του προβλήματος. Τοποθετήστε μεμβράνη γύρω σας. Βάλτε ζεστά ρούχα και κάντε γυμναστική. Σε μία ώρα ξεπλυθείτε.



4. Περιτύλιγμα με αλουμινόχαρτο: Τυλίξτε αλουμινόχαρτο τις προβληματικές περιοχές και ρυθμίστε τη διατροφή σας. Θα μπορείτε να χάσετε 2-3 κιλά την εβδομάδα.




* Σημαντικά πράγματα, που πρέπει να λάβετε υπόψη: Θα πρέπει να εφαρμόζετε το περιτύλιγμα για μία με δύο φορές ανά εβδομάδα. Με την απολέπιση, πριν από το περιτύλιγμα, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Η πλαστική μεμβράνη βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Χρησιμοποιείται αρκετά στις μέρες μας ως μέθοδος καύσης λίπους. Επίσης, μην ξεχνάτε να τρέφεστε σωστά.

https://www.enimerotiko.gr/plus/odigies/kolpa-omorfias-me-diafani-memvrani-gia-na-apotoxinosete-to-soma-sas-kai-na-chasete-pontoys-apo-tin-koilia/

pleximo aggeliki ΤΕΧΝΙΚΗ ΛΑΙΜΟΚΟΨΗ ΣΕ ΠΛΕΚΤΟ

Knitting Board for Beginner Pattern 001 (Perola) : for Scarf, Hat, Afgha...

Knitting Board for Beginner Pattern 001 (Perola) : for Scarf, Hat, Afgha...

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Αρχιτέκτονας Δημιουργεί Σπίτι Που Μπορείτε Να Στήσετε Μέσα Σε 6 Ώρες!


https://thetravelbreeze.com/categories/gr/house-in-6-hours/2/

-Advertisement-

Ένας Ιταλός αρχιτέκτονας ανέβασε τα μπανγκαλόου σε άλλο επίπεδο! Ο Renato Vidal δημιούργησε ένα αναδιπλώμενο σπίτι, το M.A.Di, το οποίο μπορεί να στηθεί από τρεις ανθρώπους σε 6 ώρες περίπου! Το M.A.Di “προσφέρει ευκαιρίες, δημιουργεί ζεστά και ασφαλή περιβάλλοντα που είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμα στις ανάγκες σας”, λέει ο αρχιτέκτονας. forhappyhome.com


Επιπλέον το M.A.Di δε χρειάζεται απαραίτητα θεμελίωση, που σημαίνει ότι το σπίτι μπορεί εύκολα να μετακινηθεί εάν χρειαστεί. Πολύ χρήσιμο όταν, για παράδειγμα, θέλετε να μετακομίσετε σ’ ένα διαφορετικό χωριό χωρίς να χάσετε το σπίτι σας! forhappyhome.com

Το σπίτι μπορεί ακόμη και να εξατομικευθεί! Δεν σας αρέσει το ξύλο? Αλλά είστε πιο πολύ οπαδός ενός μεγάλου πάρτυ παραθύρων? Τότε αυτό είναι επίσης δυνατό! Θέλετε να δείτε το εσωτερικό αυτού του ωραίου και άνετου σπιτιού? Προχωρήστε στην επόμενη σελίδα!


Το εξοχικό μπορεί να παραγγελθεί σε διάφορα μεγέθη! Από ένα μικρό σπίτι 27.000 ευρώ μέχρι ένα μεγάλο οικογενειακό σπίτι 61.000 ευρώ, αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι είναι επίσης αντισεισμικό. Μπορεί ακόμη να εξοπλιστεί με ηλιακούς συλλέκτες, συστήματα φωτισμού LED, καθώς και συστήματα ανακύκλωσης υδάτων!
Madi Interior 02
forhappyhome.com

Σας άρεσε αυτό το άρθρο? Αν ναι, τότε κοινοποιήστε το σε όλους τους φίλους σας στο Facebook!
forhappyhome.com

Πλέξιμο: Αυξήσεις προς τα αριστερά και δεξιά (για μανίκι) right slanting...

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ταχίνι: Οι ευεργετικές ιδιότητες, ο σωστός τρόπος κατανάλωσης και οι ασθένειες που καταπολεμά




Υγεία


by Πάνος G27/11/19, 19:02369



Ταχίνι οφέλη: Τα οφέλη που έχει το ταχίνι είναι αρκετά όσον αφορά την υγεια μας. Ορισμένα από αυτά είναι η αντιγήρανση όπως και μείωση της χοληστερίνης. Το ταχίνι είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού.




Το ταχίνι είναι μια τροφή που είναι πολύ υψηλή σε πρωτεΐνη. Μπορεί να γίνει ακόμα και υποκατάστατο για τις ζωικές πρωτεΐνες. Ειδικότερα αν συνδυαστεί με όσπρια ή ξυρούς καρπούς.

Είναι πλούσιο σε:
φυτικές ίνες
μέταλλα
ιχνοστοιχεία
βιταμίνες
Ασβέστιο
μαγνήσιο
κάλιο
φώσφορος
σίδηρος
ψευδάργυρος
βιταμίνες του συμπλέγματος Β
βιταμίνη Ε


Ταχίνι οφέλη: Τι περιέχει μια κουταλιά του;

Μια κουταλιά από ταχίνι περιέχει:
Ενέργεια 89 θερμίδες
Πρωτεΐνη 2,55 γρ.
Ολικά λιπαρά 8,06 γρ.
Υδατάνθρακες 3,18 γρ.
Φυτικές ίνες 1,4 γρ.
Βιταμίνη Β6 0,022 mg
Απλά σάκχαρα 0,07 γρ.
Ασβέστιο 64 mg
Σίδηρος 1,34 mg
Σελήνιο 0,3 μg
Μαγνήσιο 14 mg
Φώσφορος 110 mg
Κάλιο 62 mg
Νάτριο 17 mg
Ψευδάργυρος 0,69 mg
Χαλκός 0,242 mg
Μαγγάνιο 0,218 mg
Θειαμίνη 0,183 mg
Ριβοφλαβίνη 0,071 mg
Νιασίνη 0,818 mg
Παντοθενικό οξύ 0,104 mg
Φυλλικό οξύ 15 μg
Βιταμίνη E 0,04 mg

Είναι άριστη πηγή ωφέλιμων λιπαρών οξέων, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων(ω3 και ω6).


Η καθημερινή κατανάλωσή του αυξάνει την πρόσληψη φυτοστερολών. Οι φυτοστερόλες είναι στοιχεία με δομή παρόμοια της χοληστερόλης, που μειώνουν όμως την απορρόφηση της στο πεπτικό σύστημα.

Η κατανάλωση του σουσαμιού αποτελεί ασπίδα προστασίας των αγγείων. Έχει συσχετιστεί με μειωμένη ευαισθησία των λιποπρωτεϊνών του αίματος στην οξείδωση μέσω της δράσης της σησαμινόλης.

Το ταχίνι αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Έχει από μόνο του σχετικά γλυκιά γεύση χωρίς να έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η συσκευασία που θα πάρετε ομως θα πρέπει να μην έχει καποια πρόσθετη ζάχαρη.

Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το σουσάμι εμφανίζει σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε.



Στην Ελλαδα η δημοτικότητα του ολοένα και αυξάνετε τα τελευταία χρόνια. Είναι μια βάση για πολλά φαγητά όπως:

ταχινόσουπας
του χαλβά και νηστίσιμων αρτοσκευασμάτων
ταχινόπιτες
ταχινόψωμο
ταχινοκουλουράκια


Ταχίνι οφέλη: Πως μπορείτε να το συμπεριλάβετε στην διατροφή σας.
Ως προϊόν επάλειψης.

Σε ψωμί, φρυγανιές ή σε ψωμάκι σαν τοστ μόνο του ή με λίγο μέλι, που μπορεί να αποτελέσει ένα χορταστικό πρωινό ή ένα νόστιμο νηστίσιμο σνακ.
Με μέλι και μπανάνα:

Παίρνουμε δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και τις αλείφουμε με Ταχίνι με Μέλι. Κόβουμε μία καθαρισμένη μπανάνα σε λεπτές φέτες και τις στρώνουμε πάνω στη μία φέτα. Βάζουμε από επάνω και την άλλη φέτα και κόβουμε το σάντουϊτς στη μέση.
Ντιπ:

για ένα υγιεινό σνακ προσθέστε σε λίγο ταχίνι, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και συνοδεύστε το με ωμά λαχανικά π.χ. καρότα, αγγουράκια, πιπεριές κομμένα σε στικς.
Σαν γλυκό σνακ:

ανακατέψτε 2 κουταλάκια αβοκάντο, 1 κουταλάκι ταχίνι, ½ κουταλιά πίτυρο βρώμης, ½ κουταλάκι λιναρόσπορο.
https://www.enimerotiko.gr/plus/ygeia/tachini-oi-eyergetikes-idiotites-o-sostos-tropos-katanalosis-kai-oi-astheneies-poy-katapolema/