Κυριακή 28 Μαΐου 2017



http://www.o-klooun.com/gallery/glypta





«Παθιασμένοι με τον ωκεανό, τα οικοσυστήματά του και την ζωή των ψαριών και των άλλων οργανισμών που ζουν στη θάλασσα, ανακυκλώνουμε σαγιονάρες που βρίσκουμε εγκαταλελειμένες στα νερά ή τις παραλίες της Κένυα», γράφει στην ιστοσελίδα της η Ocean Sole, μια οργάνωση στην Κένυα που φτιάχνει γλυπτά και αξεσουάρ τα οποία μετά πουλάνε, από τις σαγιονάρες που μολύνουν τα νερά.




Η ιδέα ξεκίνησε από την ωκεανολόγο Julie Church που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κένυα, και που πλέον διαχειρίζεται και το Ocean Sole foundation το οποίο αγοράζει πλέον πεταμένες σαγιονάρες από τα διάφορα ποτάμια της Κένυας που όλα καταλήγουν στη θάλασσα, και κάνει τέχνη με αυτά.



Χιλιάδες σαγιονάρες ξεβράζονται κάθε χρόνο στις ακτές της ανατολικής Αφρικής, και δημιουργούν μια περιβαλλοντική καταστροφή. Εμποδίζουν τις χελώνες να πάνε στη θάλασσα, τα ψάρια ή άλλα ζώα τις τρώνε με αποτέλεσμα να πνίγονται, και χαλάνε το φυσικό τοπίο των παραλιών της περιοχής.



Έτσι, αυτή η οργάνωση ανακύκλωσης, η οποία απασχολεί 40 μόνιμους υπαλλήλους, δίνει δουλειά σε γυναίκες της περιοχής οι οποίες πλέκουν στολίδια από τις σαγιονάρες, οι Κενυάτες αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι αυτό, και να καθαρίζονται οι ακτές, αλλά και να περάσουν και ένα μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο.





Έτσι, τις σαγιονάρες που μαζεύουν, δεν τις πετάνε με τη σειρά τους κάπου αλλού, αλλά φτιάχνουν καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, ελέφαντες, δελφίνια, καρχαρίες, χελώνες και άλλα ζώα, με το μόνο «cleaning beaches, creating masterpieces» , βραχιολάκια, μπρελόκ,(καθαρίζοντας τις παραλίες, φτιάχνοντας αριστουργήματα).

























http://www.o-klooun.com/gallery/glypta

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πώς να φτιάξετε τις λαχταριστές Πάστες αμυγδάλου. Οι γνωστές πάστες Νουγκατίνα


Πάστες αμυγδάλου, οι γνωστές πάστες νουγκατίνα. Μία υπέροχη πάστα που όλοι αγαπάμε.
Φανταστική συνταγή απο τις sintagespanos-zaxaroplastiki.



Υλικά:

Για το παντεσπάνι αμυγδάλου:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
230 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σκόνη με την φλούδα, ή ασπρισμένα
200 γρμ. ζάχαρη
8 αυγά χωρισμένα προσεχτικά ασπράδια με κρόκους
1 κουτ. γλ. πέικιν πάουντερ
2 βανίλιες ή ξύσμα λεμoνιoύ
μία πρέζα αλάτι

Για την κρέμα αμυγδάλου-βουτύρου:
700 γραμ. φρέσκο βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας, κρύο από το ψυγείο
150 γρμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
4 κρόκοι αυγών φρέσκοι βιολογικοί
150 γρμ. καβουρδισμένο αμύγδαλο ψιλοαλεσμένο, (όχι εντελώς σκόνη)
λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου, ή 1 σφινάκι amaretto

Για το γαρνίρισμα:
400 γρμ. περίπου, σαντιγί
κερασάκια
λίγο χοντροκομμένο αμύγδαλο καβουρδισμένο, ή φιλέ αμυγδάλου

Για το σιρόπι:
200 γρμ. νερό
130 γρμ. ζάχαρη
1 σφινάκι λικέρ amaretto



Εκτέλεση:

Κρέμας αμυγδάλου-βουτύρου:
Σε ένα μεταλλικό σκεύος, δουλεύουμε καλά με το σύρμα τους κρόκους με 50 γρμ. από τη ζάχαρη άχνη. Κατόπιν τοποθετούμε σε μπεν μαρί, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου φτάσει σε θερμοκρασία 72-75 βαθμούς, και να έχουμε ένα αφράτο άσπρο μίγμα. Προσοχή στη θερμοκρασία, για να μην μας βράσουν οι κρόκοι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, πολύ καλά να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τους κρόκους, το εσάνς ή το μαρασκίνο, και τα δουλεύουμε όλα μαζί με το σύρμα χειρός. Τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Παντεσπάνι:
Βάζουμε τα αμύγδαλα με 1 κουταλιά ζάχαρη από την συνταγή στο μπλέντερ, και τα κάνουμε σκόνη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόσκονη, και το πέικιν πάουντερ.
Σε λεκάνη δουλεύουμε με το σύρμα, τους κρόκους με τη ζάχαρη, (από την οποία κρατάμε 4-5 κουταλιές για τη μαρέγκα) και προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, ή το ξύσμα λεμονιού.
Στο μίξερ χτυπάμε τ' ασπράδια των αυγών (να μην έχουν ίχνος από κρόκο), ελαφρά και σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, και μετά δυναμώνοντας το χτύπημα για άλλα 7-8 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά και τις 4-5 κουταλιές ζάχαρη που κρατήσαμε, ώσπου να φουσκώσουν και να γίνουν αρκετά σφιχτή μαρέγκα.
Ενώνουμε τα δυο μίγματα, βάζοντας στην αρχή τη μισή μαρέγκα, στους κρόκους, και ανακατεύοντας με σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω, και σιγά σιγά (να πέφτει σαν βροχή) το μισό μείγμα αλεύρι-αμύγδαλο. Όταν αναμιχθούν, ρίχνουμε μέσα και την άλλη μισή μαρέγκα, καθώς και το υπόλοιπο μείγμα αλεύρι-αμύγδαλο, συνεχίζοντας το δούλεμα μέχρι να γίνει πολύ αφράτη ζύμη.
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή φόρμα 20x30 εκ. και στρώνουμε χαρτί ψησίματος. Αδειάζουμε τη ζύμη, την ισιώνουμε, και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με μαχαιράκι, ή καλαμάκι αν είναι ψημένο, καρφόνωντάς το στο κέντρο, πρέπει να βγει εντελώς στεγνό.

Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 3 λεπτά την ζάχαρη με το νερό. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και προσθέτουμε το μαρασκίνο.

Ολοκλήρωση:
Ισιώνουμε αν χρειαστεί το παντεσπάνι, και το τετραγωνίζουμε. Το κόβουμε σε τρεις ομοιόμορφες φέτες ενός εκατοστού. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι πάνω σε λαμαρίνα, και με ένα πινέλο το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.
Απλώνουμε την μισή κρέμα αμυγδάλου. Βάζουμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι, και το σιροπιάζουμε και αυτό. Στρώνουμε ένα λεπτό στρώμα σαντιγί, και κόβουμε το γλυκό με λεπτό και πολύ κοφτερό μαχαίρι, στα τέσσερα, δηλαδή να έχουμε 4 κομμάτια 20x8 εκ.
Περνάμε με μία σπάτουλα, ή με σακούλα του κορνέ, με σαντιγί γύρω-γύρω τα δυο μεγάλα πλαινά στο κάθε κομμάτι, και πασπαλίζουμε χοντροκομμένο αμύγδαλο, ή φιλέ αμυγδάλου.
Τέλος κόβουμε το κάθε κομμάτι σε 4 κομμάτια μεγέθους πάστας, δηλαδή θα βγουν 4 κομμάτια πάστες 5x8 εκ. στο κάθε κομμάτι.
Τέλος βάζουμε τη σαντιγί σε σακούλα του κορνέ, και με με μεγάλη μύτι φτιάχνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι πάστας ροζέτες, ή διάφορα άλλα σχήματα, και γαρνίρουμε με κερασάκια, και καβουρδισμένο αμύγδαλο χοντροκομμένο, ή κερασάκι μαρασκίνο.

Σημείωση:
Αν κάνει ζέστη, η κρέμα πρέπει να δουλεύεται μέσα σε ταψί με ψιλό πάγο.
Αν θα βάλουμε τα αμύγδαλα με την φλούδα στο παντεσπάνι, θα βγει σκούρο χρώμα. Αν τα βάλουμε ασπρισμένα, θα βγει κανονικό. Η γεύση είναι ίδια.

Φτιάχνει: 16 πάστες


Η συνταγή περιέχει μέρος από τον τσελεμεντέ «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές», του Νίκου Τσελεμεντέ.
via sintagespanos-zaxaroplastiki

http://www.toftiaxa.gr

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ (English subtitles)

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ



k

Καλοκαιρινό γλυκό με ινδοκάρυδο NO BAKE

No-Bake Chocolate Biscuit Cake Recipe

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

S.O.S – Το μπαχαρικό που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, σταματά εμφράγματα και αναδομεί το έντερο!


                            


  
                                         


Το χρώμα των λαχανικών αποκαλύπτει πολλά για τη θρεπτική τους αξία Οι χρωστικές ουσίες μαρτυρούν την παρουσία πολλών ευεργετικών φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. 


Τα παντζάρια έχουν ένα βαθύ πορφυρό χρώμα με αρκετές παραλλαγές ανάλογα την ποικιλία. Τρώγονται κρύα στις σαλάτες, αλλά και ζεστά στο φαγητό. Για χιλιετίες είναι γνωστά για τις φαρμακευτικές ιδιότητές τους και τις θετικές επιδράσεις στο σώμα. 


12 Οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση παντζαριὠν 


1. Προλαμβάνει τον καρκίνο


Η ουσία βετανίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα πατζάρια, έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τον σχηματισμό καρκινικών όγκων. Μάλιστα, το φαρμακευτικό σκεύασμα Adriamycin που χορηγείται στη χημειοθεραπεία περιέχει συνθετική βετανίνη. Γιατί να μην προστατευτείτε λαμβάνοντας αυτή την ισχυρή ένωση κατ ‘ευθείαν από τα παντζάρια; (1).


2. Θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα 


Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες για την σωστή πέψη των τροφών στο πεπτικό σύστημα, καθαρίζουν την εσωτερική μεμβράνη των εντέρων και δεσμεύουν τις τοξίνες οδηγώντας τες έξω από τον οργανισμό. 


3. Συμβάλει στην αποτοξίνωση του ήπατος 


Οι φυτοχημικές ουσίες βεταΐνη, βηταλαϊνης, και πηκτίνη που περιέχει το παντζάρι υποστηρίζουν τη σωστή λειτουργία του ήπατος. Η βεταϊνη αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι και έτσι προλαμβάνει την λιπώδη νόσο του ήπατος και άλλες ασθένειες και βλάβες που έχουν σχέση με αυτό. Από την άλλη πλευρά, η βηταλαϊνη είναι ένας ισχυρός αντι-φλεγμονώδης και αντιοξειδωτικός παράγοντας ενώ η πηκτίνη βοηθά στην πέψη.


4. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος 


Τα νιτρικά άλατα, που απαντώνται σε λαχανικά όπως τα παντζάρια και σε άλλα φυλλώδη λαχανικά, μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου στο σώμα. Το μονοξείδιο του αζώτου χαλαρώνει και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας τη ροή του αίματος. Έτσι, μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τη φυσική απόδοση, και λειτουργεί σαν θεραπεία για την δρεπανοκυτταρική αναιμία (2). Το αμινοξύ βεταϊνη, που είδαμε και πιο πριν, αποτρέπει επίσης τη συσσώρευση ομοκυστεΐνης (ένα άλλο αμινοξύ) στο αίμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα. 


5. Περιέχει σίδηρο 


Πολλοί άνθρωποι δεν παίρνουν αρκετό σίδηρο από τη διατροφή τους, πράγμα που οδηγεί στην κόπωση σε πιο ήπια μορφή και σε αναιμία στην ακραία περίπτωση έλλειψης. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους στερώντας από τα κύτταρά του σώματός το οξυγόνο. Επίσης, τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει το σίδηρο. 


6. Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου και τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης 


Η έμμηνος ρύση και εμμηνόπαυση είναι γνωστό ότι προκαλούν ορμονική ανισορροπία. Τα φυτοχημικά που βρίσκονται στα παντζάρια βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών και αυξάνουν την παραγωγή οιστρογόνων ελαχιστοποιώντας τα μηνιαία σκαμπανεβάσματα της διάθεσης. Επιπλέον, ο σίδηρος βοηθά στην παραγωγή αιμοπεταλίων, μειώνοντας την κόπωση και την ευερεθιστότητα. Τέλος, η βιταμίνη Β9 (φολικό οξύ) βοηθά στη ρύθμιση της έμμηνου ρύσης. 


7. Σταθεροποιεί τη διάθεση και την ψυχική υγεία 


Τα παντζάρια περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που προωθεί το αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης. Επίσης, η βεταΐνη προκαλεί την παραγωγή της ένωσης SAM-e μέσω του μεταβολισμού (ως το αποτέλεσμα της σύνθεσης αμινοξέων), η οποία είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό. (3) Επιπλέον, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και να προλάβει την άνοια. 


8. Βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη, την αντοχή και την απόδοση 


Τροφοδοτεί τους μύες με αυξημένη ροή αίματος πλούσια σε σίδηρο, νιτρώδη και μαγνήσιο. Μια μελέτη στο Washington University School of Medicine στο St. Louis του Μιζούρι έδειξε ότι η μυϊκή δύναμη αυξάνετε σημαντικά σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση χυμού παντζαριού (4). 


9. Φροντίζει το δέρμα 


Το φυλλικό οξύ είναι μία από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Επίσης, μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του δέρματος και επαναφέρει την φυσική χρώση του δέρματος στην περίπτωση της λεύκης (5, 6).


10. Αποτρέπει προβλήματα και δυσμορφίες στο έμβρυο 


Το φυλλικό οξύ έχει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη του εμβρύου. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη χημική ένωση διασφαλίζει τη σωστή ανάπτυξη του νωτιαίου μυελού του εμβρύου και αποτρέπει τον κίνδυνο των δυσμορφιών όπως η δισχιδής ράχη (7). Τα παντζάρια ελαττώνουν επίσης το άγχος που μεταφέρει το έμβρυο στη μητέρα με τη βελτίωση της πέψης και της ανοσίας του οργανισμού, καθώς και την πρόληψη της οστεοπόρωσης και του πόνου στις αρθρώσεις που προκαλούνται από την εγκυμοσύνη. 


11. Καταπολεμά τη φλεγμονή 


Αυτή η κόκκινη ρίζα περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που αντιμετωπίζουν τις βλάβες των κυττάρων και έχει αντι-φλεγμονώδεις παράγοντες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονής και καρκίνου (8). 


12. Κατεβάζει την υψηλή αρτηριακή πίεση


Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα παντζάρια έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν τη ροή του αίματος εξασφαλίζοντας έτσι την υγεία των αιμοφόρων αγγείων. Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η καθημερινή λήψη ενός ποτηριού χυμού παντζαριού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υπέρταση, ακόμη και σε αυτούς των οποίων η υψηλή αρτηριακή πίεση δεν ελέγχεται από τη φαρμακευτική αγωγή. (9). *Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Πηγή




Read more at: http://lifetime.gr/s-o-s-bachariko-pou-katastrefi-ta-karkinika-kyttara-stamata-emfragmata-ke-anadomi-entero/http://


lifetime.gr/s-o-s-bachariko-pou-katastrefi-ta-karkinika-kyttara-stamata-emfr

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα μας όταν Τρώμε Αυγά. Το 4ο ούτε καν το Φανταζόμασταν!






Ίσως δε το ακούτε συχνά, αλλά τα αυγά πραγματικά αξίζει να καλούνται «υπερτροφές». Οι διατροφολόγοι λένε ότι τα αυγά είναι απίστευτα θρεπτικά και ωφέλιμα.


Προσθέστε περισσότερα αυγά στη διατροφή σας. 

Έχουν πλούσια θρεπτικά συστατικά: είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, σίδηρο και αντιοξειδωτικά. Είναι ιδανικά για τους αθλητές και για άτομα που προσπαθούν να αποκτήσουν μυϊκή μάζα. Μην χωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι και φάτε και τα δύο. Οι κρόκοι αυγών περιέχουν θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν το λίπος και ονομάζεται χολίνη. Το χρειάζεστε στον αγώνα σας ενάντια στα περιττά κιλά


Προτιμήστε τα βιολογικά αυγά, μιας και δεν περιέχουν αντιβιοτικά, ορμόνες και εμβόλια.


Η Δρ Molly Morgan, ειδική διαιτολόγος, μας εξηγεί ότι τα αυγά έχουν διαφορετικό χρώμα, και αυτό εξαρτάται από το είδος της κότας, όμως η θρεπτική αξία τους είναι η ίδια.

Τα αυγά είναι από τις πιο υγιεινές τροφές, γι “αυτό προσπαθήστε να τα τρώνε πιο συχνά. Σας παρουσιάζουμε 12 λόγους για να το κάνετε αυτό.


1. Αμινοξέα


Το ανθρώπινο σώμα παράγει έντεκα αμινοξέα, και χρειάζεται εννέα επιπλέον για να λειτουργήσει σωστά. Τα αυγά μπορούν να σας προσφέρουν τα υπόλοιπα εννέα αμινοξέα. Η έλλειψη αυτών των λιπαρών οξέων προκαλεί απώλεια μυϊκής μάζας, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, αδυναμία, κόπωση, και αδύναμα μαλλιά και δέρμα


2. Ρυθμίζουν τη χοληστερόλη 


Η χοληστερόλη μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν δύο είδη της χοληστερόλης, η καλή και η κακή. Τα αυγά έχουν ωφέλιμη χοληστερόλη


3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού


Καταναλώστε ένα ή δύο αυγά καθημερινά για να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις, τις ασθένειες και τους ιούς. Τα αυγά περιέχουν το 22% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε σελήνιο. Αυτή η θρεπτική ουσία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδή. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε αυγά, επίσης. Η έλλειψη σεληνίου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της ασθένειας Keshan και της ασθένειας Kashin-Beck. Αυτό ισχύει τόσο για παιδιά όσο και τους ενήλικες.


4. Μειώστε τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων 


Τα μόρια της LDL ή της κακής χοληστερόλης τείνουν να προσκολλώνται στα τοιχώματα των αρτηριών, με αποτέλεσμα να προκαλείται η αθηροσκλήρωση. Η HDL χοληστερόλη απομακρύνει τα λιπαρά μόρια από τις αρτηρίες. Υπάρχουν πολλά είδη σωματιδίων LDL, και έχουν διαφορετικό μέγεθος. Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι όσο μεγαλύτερο είναι το σωματίδιο, τόσο το καλύτερο. Οι άνθρωποι με μικρά σωματίδια LDL κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν καρδιαγγειακά προβλήματα, σε σύγκριση με τα άτομα που έχουν μεγάλα σωματίδια. Τα αυγά μπορούν να αυξήσουν τα LDL σωματίδια, και κατά συνέπεια να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. 


5. Διέγερση του εγκεφάλου 


Η χολίνη στα αυγά προσφέρει στον οργανισμό θρεπτική αξία και δύναμη. Επιπλέον, η χολίνη αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών και η χολίνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της ακετυλοχολίνης. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη χολίνης προκαλεί νευρολογικές διαταραχές και διαταραχές της γνωστικής ικανότητας.


6. Τα αυγά ενδυναμώνουν τα δόντια και τα οστά



Τα αυγά είναι μια από τις λίγες φυσικές πηγές της βιταμίνης D, που είναι ωφέλιμη για το δέρμα και τα δόντια μας. Τα αυγά βελτιώνουν την απορρόφηση του ασβεστίου, και κάνουν καλό στη λειτουργία της καρδιάς, του παχέος εντέρου και του μεταβολισμού.


7. Τα αυγά βελτιώνουν της επιδερμίδα και τα μαλλιά 


Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι τα μαλλιά και το δέρμα σας θα φαίνονται όμορφα, αν δεν είστε υγιείς. Τα αυγά περιέχουν βιταμίνες Β2, Β5 και Β12. Αυτές οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενισχύουν τα μαλλιά, την επιδερμίδα και τα μάτια. Επιπλέον, βελτιώνουν τη λειτουργία του ήπατος και του εγκεφάλου.


8. Βελτίωση της όρασης


Οι κρόκοι των αυγών περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτά μειώνουν τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη, που είναι δύο βασικοί λόγοι για την τύφλωση και προβλήματα όρασης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, η τακτική κατανάλωση κρόκων αυγών αυξάνει τα επίπεδα της ζεαξανθίνης κατά 114-142%. Τα επίπεδα της λουτεΐνης αυξήθηκαν κατά 28-50%.


9. Απώλεια βάρους 


Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τα αυγά είναι είναι απαραίτητα για την διατροφή σας. Τα αυγά μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το λίπος και να χάσετε τα περιττά κιλά. Σε μια μελέτη διάρκειας οκτώ εβδομάδων, έδειξε ότι όσοι τρώνε αυγά για πρωινό έχασαν κατά 65% περισσότερο βάρος από όσους δε τα έτρωγαν. Θα χάσετε επίσης 16% περισσότερο σωματικό λίπος, θα μειώσετε το 61% του ΔΜΣ, και το 34% της περιμέτρου της μέσης σας. 


10. Θα νιώθετε χορτάτοι 


Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες επηρεάζουν την όρεξη. Τα αυγά επηρεάζουν τον κορεσμό της πείνας και θα νιώθετε για πολλές ώρες χορτάτοι. 


11. Μειώνουν το στρες και το άγχος 


Έχουμε ήδη γράψει για τα εννέα αμινοξέα που περιέχονται στα αυγά. Αυτά τα αμινοξέα μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ψυχική σας υγεία. Μια μελέτη του 2004 από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών έδειξε ότι μπορείτε να μειώσετε το άγχος και το στρες, ρυθμίζοντας τα επίπεδα της σεροτονίνης στο νευρικό σύστημα.


12. Ενισχύουν την ενέργεια 


Η βιταμίνη Β2 ή ριβοφλαβίνη και άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β βελτιώνουν την ενέργειά σας, δεδομένου ότι μετατρέπουν τη τροφή που τρώμε σε ενέργεια. Ένα αυγό περιέχει το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης Β2. Credit: NaturalCuresAndHomeRemedies 

Πηγή




Read more at: http://lifetime.gr/12-sygklonistika-pragmata-pou-symvenoun-sto-soma-mas-otan-trome-avga-4o-oute-kan-fantazomastan/


http://lifetime.gr.

zippered pouch sewing video tutorial by pattydoo

{Step by Step Sewing} DIY Make Up Bag

How to make Ogura Zebra Cake * RESEP Ogura

ZEBRA OGURA CAKE recipe - Cách làm bánh OGURA ngựa vằn

Zebra Stripe Japanese Cotton Cheesecake [Gluten Free]

Watermelon Look-Alike Raisin Bread- with yoyomax12

Twitter Dessert SWEET TWEET How To Cook That Ann Reardon Twitter Cake

Checkerboard Ice Cream Cake 체크 아이스크림 케이크

"Eugenie Cookie" Rainbow Heart Cookies Slice & Bake Surprise

RAINBOW HEART CAKE | Surprise Inside Valentine's Dessert | My Cupcake Ad...

Leopard Print Milk Loaf

Swiss Roll (Creative ideas)

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

SNOWFLAKE CAKE ROLL, HANIELA'S

FROZEN FEVER CAKE ROLL, HANIELA'S

Red Velvet Swiss Roll

Pattern Heart Swiss Roll - Cheeky Crumbs